Průměrný klient:
i letos konkurenci válcuje mBank a menší banky


02. 09. 2009  05:20     Patrik Nacher a Jan Stuchlík     komentáře (15)

< < Zpět na článek

Přidat nový komentář

Jméno:
Titulek:
Obsah:


Fio 4 life | ( DoG | 01. 03. 2010 14:06:43 )
ja teda u Fio neplatim nic okrem par bankomatovych poplatkov (6 resp 30 kc), ktore mi nevadia, pretoze nie som ten typ, ktory vybera 20x mesacne 100.-. Mam rad kvalitne sluzby a som rad ze za cenu 0.- mam: - kartu - normalne prikazy, trvale prikazy, SIPO - osobne vklady a vybery velkych/malych hotovosti - zahranicne prikazy - internetbanking, phonebanking (napr. storno bolo superrychle a zadarmo) - osobny pristup efektivny, bez potreby chodit do pobociek a podpisovat nekonecne formulare (ako to robia tzv. komunisticke banky) - atd atd Ak mam ucet u tucnej banky (CS / KB / CSOB), tak jedine kvoli tomu, ze musim z nejakeho dovodu. Uvedomte si, ze poplatkami zivite zbytocnu infrastrukturu bank a v CR sa zisk akumuluje tymto sposobom.
ad srovnání bank | ( Orel | 19. 10. 2009 15:44:50 )
Ano, také jsem byl dlouho klientem ČS i Pošt. spoř.; jak přišla mBank,ihned, tj. 3. den od vstupu do ČR /=28.11.2007/jsem si zřídil účet a hned vypověděl "svou" starou, poslední banku s poplatky.Přestože mBank nemá některé produkty, a hotovost-pokud potřebujete-musíte vložit pošt. poukázkou, min. á 22,- Kč, je skvělá, i když si renomé trochu pokazila poplatkem u spořícího účtu eMaxPlus /150,- Kč sankce za 2. převod v měsíci/; vlastně proto vznikl... Tento problém odstraňuje zřídíte-li si další účet /též bezpoplatkový, webový/ u Fio,d.z.; Fio má: více obchodních míst( i pro bklad hotovosti zdarma), navíc i výhodný spořící účet Fiokonto a dobrá procenta na kontokorentu, který vůbec, dosud, mBank postrádá. Ted´už neztrácím čas a nervy čtením a aktivní účastí na dotaznících o výši či nesmyslnosti bank. poplatků...
Re: Lesk a bída srovnávacích parametrů | ( hobitt | 29. 09. 2009 00:15:18 )
Je pravda, ze srovnavaci parametry nelze nikdy vyhovet vsem, ale jak piste, ze jste byl v bance jen za posledni rok "pouze 2x" to jste mne pobavil. Ja jsem tam nebyl nikdy ani jednou od zalozeni konta, proste proto, ze jsem si vybral internetovou banku a ne "kamennou". Drive jsem mel CS a tam me to pekne stvalo, protoze jsem do banky musel kvuli snad kazde "prkotine". Zaplat panbu ze uz tam nejsem. :-) Ted uz banka plati za pujcku mych vydelanych penez ona me a ne naopak. Ja ji pujcuji penize, tak nevim proc bych mel jeste za to platit. Ona me to proplaci v naturaliich (sluzby: jako je sprava konta, sipo, karta, kreditka atd.) a i v nejakem tom mensim uroku na sporicim uctu! Coz ostatne je podle meho pravy smysl banky!
srovnani jsem si delal sam | ( Hobitt | 28. 09. 2009 23:51:01 )
Ja zase nechapu jak nekdo muze obhajovat KB, nebo CS, oni akorat udelali velkou reklamu pak webovou aplikaci za nekolik milionu korun a jedine co z toho vykouzlili je "pekna" animace pri zrizovani sluzeb k uctu. Jinak za mene sluzeb bych platil vic. A protoze CS mela strasne moc klientu, tak ji odliv nejakych 150tis. klientu vubec neboli a protoze vsem meni jejich stare smlouvy za nove vyhodne pro ni tak je stale v zisku i kdyz je krize. Proste nelze jim uprit dobry marketing. :-) Ale ted k tomu memu srovnnani (bylo to pred rokem a pul, takze dnes by to bylo jinaci, ale...) kdyz jsem se dozvedel o mBank tak jsem nelenil a spocital si kolik me stoji ucet u CS a kolik by me stal u mBank. A vysledek me tak ohromil, ze tak velkou castku kterou ted vlastne setrim kdyz uz nejsem u CS, se mi ani nesnilo. Podotykam, ze nejsem posranec, takze ziju v realnem svete, kde 3000,- Kc jsou porad slusne penize a ne jen drobny, o ktere se nestrili (jak se nekdo z posrancu zminil nedavno v televizi!) Moje vydaje byly u CS takoveto: - vedeni "vyhodneho programu" 45,- - poplatky za trvlae prikazy 15,- - poplatky za jendorazove prikazy 20,- - poplatky za vybery z bankomatu 18,- - poplatky za jakykoli radek, ktery se objevil na vypise kolem 20,- - kontokorent 10,- Celkem za mesic 128,- (je to prumer ktery jsem ziskal za 6 mesicu z mych vypisu) + poplatek za kartu 300,- / rok + poplatek za kreditku 120,- / rok - nemel jsem zadny sporici ucet, mozna ho ani CS v te dobe nemela, uz nevim. A co z toho vyslo? Poplatky za rok byly: - poplatky 1536 - karty 420 - zadny urok z rezervnich penez Celkem: 1956 ==> 2000,- za rok !!! Ted kdyz jsem zemnil banku tedy setrim ty 2000,- za rok navic ale tehdy mela mbanka urok na sporicim uctu 3,5 % !, takze z mych rezervnich penez to delalo dalsich temer 200,- KC za mesic! Tj. 2400,-/rok! Celkem jsem setril a "vydelaval/neztracel na urokach": 4400,- Kc. za rok !!! ======================== Tak ted at mi nekdo rika, ze to neni vyhodny, tyhle penize mi v klidu zaplati skoro cele povinne ruceni na auto.
Re: Nechte to na lidech | ( Honza Adam | 16. 09. 2009 12:32:37 )
Díky. Marně jsem vzpomínal, jak se jmenoval ten systém Komerčky, než dali dohromady ten svůj současný. Vážně byl docela zastaralý (prý už v době, kdy ho nasadili). Jen si s tebou dovolím trochu polemizovat. Utekl jsem od nich (skoro) do mBanky, ale zase jsem se vrátil, protože z mého hlediska teda internetové bankovnictví mají v KB lepší a řešení problémů v mBance, to je horor. Možná mám v Komerčce kliku na lidi, ale jakmile se objeví něco, co se nedá řešit jen e-mailem, tak mi stačil vždycky jeden telefon nebo jedna osobní návštěva a všechno bylo v ažůru. Ale abych je jen nechválil, mám dost známých, kteří zase stejnému osazenstvu pobočky nemohou přijít na jméno. Asi fakt platí, že nespokojený klient svoje špatné zkušenosti troubí do světa, kdežto spokojený si to nechává jen pro sebe.
Nechte to na lidech | ( neuvadim | 12. 09. 2009 10:09:35 )
Tyto srovnani mi pripadaji take zbytecne. Nechal bych to na lidech. Jestli neco tak nejaka "inet" kalkulacka s cca 30 parametry (pocet vyberu, pocet transakci, atp.) a vypsat aktualni cenu. Kdysi to byvalo na mobilni operatory a bylo to fajn. Ctenari radim - udelej to jako ja. Never zadnym placenym srovnanim, udelej si konto u mbank (nic to nestoji) a nejpise se se svou dosavadni bankou rozloucis. Ja byl po case ve vsech bankach VIP a to jedine mi asi ted chybi, nebot penize do mbank posilam kratce. Ceska sporitelna jeste za totace - hruza. Nebo pak Komercni banka s jejich BBSMANem co nefungoval mesice. Pak eBanka s jejich raketovym rozvojem. Ale najednou take zdreveneli. No uznejte chtit vubec nejake penize za email?
Re: Zásadní chyba | ( Jiri | 10. 09. 2009 18:26:31 )
Ve srovnání je chyba v tom, že já jsem za uplynulý rok u mBank nezaplatil ani korunu. Nepotřebuji do banky ukládat hotovost, protože peníze jen vybírám. Jsem přesvědčen, že je na tom stejmě většina nepodnikajících běžných zaměstnanců. A kdo potřebuje jiné služby, tak si může vybrat jinou banku a platit třeba za příchozí platby nebo poplatek za transakci 5Kč v případě připsání úroku 0,18Kč. Připadá mi to až směšné, přitom by si to "velká trojka" našich bank v žádném státě na západ od nás nemohla dovolit, protože ve skutečnosti je to spíše zoufale tragický postup jak z lidí vytáhnout peníze. Nechci vám samozřejmě upírat možnost volby, ale vaše zbytečné řeči stejně většinu klientů neodradí od výběru optimální banky, tedy válcování bude pokračovat. Jedná se o analogický vývoj jako v případě našeho dominantního telefonního operátora a dramatický pokles počtu pevných linek.
Re: Re: ... a dovětek s otázkou | ( Jandýsek Roman | 03. 09. 2009 21:17:41 )
Pavle, ani v nejmenším nepochybuji o vašich slovech. V tom je ale háček, protože zadání pro srovnání započítává ceny za služby, které např. mBank neposkytuje. A má-li být srovnání objektivní, potom je třeba se ptát i takto. Jak jsem napsal, jsem spokojen se svým účtem v KB. Cena byla pro mě až na druhém nebo třetím místě, takže jsem nevolil to nejlevnější, co na trhu je k dispozici, tedy účet u mBank, ale účet, který považuji za nejlépe odpovídající mým osobním požadavkům. A tady tedy jen poukazuji na pochybnosti, které vyvolávají nikoliv výsledky, ale především chybně stanovená hodnotící kritéria.
Re: ... a dovětek s otázkou | ( Pavel | 03. 09. 2009 14:52:15 )
Za poslední dva roky a vlastně mě napadá spíš od doby zavedení internetových bankovnictví jsem příkaz na papír nepsal. A vklad? Když je nejhůř třeba přes poštu, ale i s ním je to podobné jako s papírovým příkazem. Nic z toho nepotřebuji, stejně jako patrně 250 tis. jejich klientů. Btw. nevšiml jsem si, že bych platil pade měsíčně. Jedu za nula resp. pár Kč za sms o některých platbách, které si chci pohlídat. Takž náklady cca 10 Kč.
... a dovětek s otázkou | ( Jandýsek Roman | 02. 09. 2009 15:18:55 )
... vlastně je tento žebříček ukázkou toho, jak srovnávat nesrovnatelné. Jak byla vlastně hodnocena mBank ohledně podání přípazu na papírovém formuláři a vkladu hotovosti na přepážce???
Lesk a bída srovnávacích parametrů | ( Jandýsek Roman | 02. 09. 2009 15:13:05 )
Nemohu než souhlasit s Patrikem Chrzem. Parametry, které jsou nastaveny pro srovnání naprosto ignorují specifika jednotlivých bankovních produktů. Např. za svou osobu bych se mohl hádat ohledně svého komerčkovského Extra konta. Sazebníkových 125Kč měsíčně pro mě bylo dosud stropem a to mám trvalých příkazů, výběrů v bankomatech (tady se mi ovšem daří ctít "věrnost" své bance) a jednorázových příkazů měsíčně podstatně víc než "průměrný klient". Ovšem je také pravda, že na pobočce jsem byl v tomto roce jen dvakrát a to jen z důvodů nesouvisejících s platbami. K čemu tedy takováto srovnání? Škodolibě bych řekl, že snad jen proto, aby nadělaly klientům v hlavách ještě větší galimayáš, než mají nad sazebníky a názvoslovím našich bank.
Zásadní chyba | ( Patrik Chrz | 02. 09. 2009 07:28:27 )
Zásadní chybou (nedostatkem) podobných srovnání je to, že se nepočítá s tím, že klient podřídí způsob využívání účtu ceníku banky (záložny) a naopak, že dle způsobu jakým bude účet využívat si vybere příslušný produkt. Některé účty pak mohou být i zdarma, stejně jako se nejlevnější typy účtů můžou ukázat jako nejdražší. Také je škoda, že jste do přehledu nedali Postžiro zadarmo.

Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15528106960

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více