Průměrný úrok spotřebitelských půjček činí 8 %. Kdo nabízí půjčky za polovic?


13. 07. 2019  00:28     pujcka.co     komentáře (1)

Spotřebitelská půjčka patří mezi nejrozšířenější úvěrové produkty. Lidé ji mohou využít na cokoliv. Právě kvůli své účelovosti po ni sahají klienti v nespočtech případů. Jak se aktuálně vyvíjí úroková sazba u spotřebitelských úvěrů? A kdo nabízí ten nejlepší a nejvýhodnější úvěr ze všech?

Průměrný úrok spotřebitelských půjček činí 8 %. Kdo nabízí půjčky za polovic?




Průměrná úroková sazba spotřebitelských půjček s dobou splatnosti od 1 do 5 let se v současné době pohybuje lehce nad 8 %. Kdo ale hledá, porovnává více nabídek od více bank, hravě se může dostat s úrokem na polovinu.

MONETA a mBank nabízí půjčky s úrokem od 3,9 %

Mezi dvě nejlevnější bankovní půjčky se řadí ty od mBank a MONETA Money Bank. Obě banky nabízí téměř totožný úrok od 3,9 %, i když bez „ale“ se to neobejde.

Sazbu od 3,9 % získá ten, kdo si sjedná mPůjčku Plus s pojištěním úvěru, budete-li mít zájem o půjčku bez pojištění, pak počítejte s úrokem o 2 procentní body vyšším. Výhodou úvěru je, že je bez zbytečných poplatků. S úrokem od 3,9 % se setkáte také v MONETA Money Bank, opět je ale nutné počítat s poplatkem při předčasném splacení. Zároveň si banka účtuje také poplatek ve výši 1 295 Kč za poskytnutí úvěru na pobočce nebo po telefonu, online půjčka je ale zdarma, proto se vyplatí si úvěr vyřídit na internetu.

Na nízké úroky láká i ČSOB, Česká spořitelna a Hello bank!

Pod průměrem nabízí spotřebitelské půjčky ČSOB, Česká spořitelna a Hello bank!. Půjčku na cokoliv od ČSOB lze získat s úrokem od 4,9 %, snadno ji vyřídíte na internetu a nezaplatíte nic za sjednání, za vedení za předčasné splacení a ani za změnu nebo odklad splátky. Navíc ČSOB láká na velmi atraktivní bonus, pokud klient úvěr splatí do 3 měsíců, získá úroky zpět.

S Hello půjčkou na cokoliv lze získat 20 000 Kč až 1 000 000 Kč, a to s úrokem od 5,69 %. I přestože se úvěr řadí k těm výhodným, je nutné počítat s poplatkem za předčasné splacení a za mimořádnou splátku, a to ve výši 0,5 až 1 % z předčasně splacené jistiny.

Česká spořitelna má ve svém portfoliu půjčku s úrokem od 5,9 % a i u této banky si lze za dobré splácení vysloužit odměnu. Tomu, kdo řádně splácí, jsou odpuštěny poslední splátky. Pozor ale dejte u banky na poplatky, za vyřízení zaplatíte 1 % z poskytnutého úvěru a za mimořádnou splátku zaplatíte 0,5 až 1 % z výše oné splátky.

I přes některé poplatky se těchto pět spotřebitelských půjček řadí mezi TOP. Stále se lze totiž setkat s netransparentními podmínkami a s nástrahami, které běžný spotřebitel při výběru půjčky snadno přehlédne. Nedávejte tak jen na lákavé reklamní nabídky, vždy chtějte vědět výši všech poplatků a hlavně částku, kterou za úvěr zaplatíte.

 



Průměrný úrok spotřebitelských půjček činí 8 %. Kdo nabízí půjčky za polovic?

FINANCOVÁNÍ NEBO ROZVOJ PODNIKŮ A VAŠICH PROJEKTŮ.
NABÍZÍM PARTNERSTVÍ, INVESTICE / FINANCOVÁNÍ PRO VAŠE PROJEKTY A POTŘEBY. JEDNOTLIVCI, SPOLEČ...
Diskutovat (1)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více