PS se v roce 2008 na poli úvěrů dařilo


09. 03. 2009  12:39     Denisa Salátková     komentáře (0)

Vysoký nárůst poskytnutých půjček zaznamenala PS – objem úvěrů pro fyzické osoby meziročně vzrostl o 155% oproti roku 2007.





Poptávka po úvěrech rostla také v roce 2008. Vysoký nárůst poskytnutých půjček zaznamenala i Poštovní spořitelna (PS) – objem úvěrů pro fyzické osoby meziročně vzrostl o 155 % oproti roku 2007. Podle průzkumu PS si lidé navíc častěji půjčují na smysluplné záměry, které i jim přinášejí dlouhodobější hodnotu – v minulém roce proto vedly půjčky na bydlení či na vzdělání. Objem samotných hypoték meziročně vzrostl dokonce více než trojnásobně. Naopak ubývá například úvěrů na dovolenou.    „Nabízíme jednoduché a transparentní produkty podle jejich potřeb, a to klienti oceňují. Pro naše stávající klienty máme připravenu širokou škálu předschválených úvěrů, od kreditních karet přes spotřebitelské úvěry až po hypotéky. Díky tomu si u nás naši klienti mohou úvěr vyřídit mnohem snadněji, rychleji a bez zbytečného papírování. I v dalších oblastech klientům zjednodušujeme život: naše spotřebitelské úvěry vycházejí vstříc potřebě flexibility tím, že je klient může kdykoli bez poplatku předčasně splatit. U hypoték pak za klienty sami vyřídíme výpis z katastru nemovitost nebo expresní ocenění bytu,“ zhodnotil zájem o úvěry Jan Slanina, manažer útvaru Úvěry v Poštovní spořitelně.   V roce 2008 Poštovní spořitelna zavedla nový druh kreditní karty – Splátkovou FLEXI kartu. Také díky zájmu klientů o tento produkt se celkový prodej kreditních karet prudce zvýšil.   V době hrozící recese je klienty velmi žádané pojištění schopnosti splácet úvěr, které Poštovní spořitelna nabízí ke spotřebitelským úvěrům a hypotékám. „Kromě základního pojištění pro případ úmrtí nebo plné invalidity navíc PS nabízí také rozšířenou variantu, která pokrývá ještě riziko ztráty zaměstnání a pracovní neschopnosti,“ dodává Slanina.   Poštovní spořitelna nabízí celou škálu úvěrových produktů. Zákazníci tak mohou využít hypotéku, spotřebitelský úvěru na auto, bydlení či vzdělání, stejně jako neúčelový spotřebitelský úvěr, nemluvě o kreditních kartách a povolených přečerpáních účtu. Půjčku lze vyřídit ve finančních centrech Poštovní spořitelny a na všech poštách, k dispozici jsou také finanční poradci ČMSS a možnost si úvěr vyřídit telefonicky přes Klientské centrum či si o něj požádat prostřednictvím celé sítě bankomatů Poštovní spořitelny. Právě možnost vyřídit si půjčku po telefonu anebo na počkání na Finančním centru si klienti v loňském roce oblíbili a proto zde prodej úvěrů v roce 2008 výrazně vzrostl.  


PS se v roce 2008 na poli úvěrů dařilo

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15646903040

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více