RAIFFEISEN PENZIJNÍ SPOLEČNOST ZÍSKALA LICENCE PRO SVÉ FONDY A JE PŘIPRAVENA NA START PENZIJNÍ REFORMY


19. 12. 2012  18:21     tz     komentáře (0)

Raiffeisen penzijní společnost získala od České národní banky povolení pro všechny své fondy připravené pro nově vzniklý 2. pilíř důchodového spoření. Raiffeisen penzijní společnost nabídne ve 2. pilíři čtyři fondy a je tak připravena zahájit od počáku příštího roku prodej svých penzijních produktů. Stala se mj. první penzijní společností na trhu, která má pro tuto činnost certifikované prodejce.





Raiffeisen penzijní společnost a.s. (RPS) tento týden získala od České národní banky licenci pro nabídku svých důchodových fondů (tzv. 2. pilíř). „Jsme tak po všech stránkách připraveni od nového roku začít poskytovat penzijní produkty na pobočkách skupiny Raiffeisen i u externích prodejců,“ uvedl náměstek generálního ředitele Raiffeisenbank Mario Drosc s tím, že RPS vstoupí i do 3. pilíře.

Raiffeisen penzijní společnost je mj. první penzijní společností na trhu, která má své pracovníky proškolené podle pravidel ČNB požadovaných od 1. července 2013. „Vzhledem k tomu, že my se více zaměřujeme na dlouhodobé finanční plánování,  klademe důraz na kvalitu poradenství a proto jsme se rozhodli mít certifikace již dříve. Máme tedy několik set certifikovaných prodejců penzijního připojištění,“ dodal Mario Drosc.

V nově vzniklém 2. pilíři nabídne RPS čtyři důchodové fondy: fond státních dluhopisů, dále konzervativní, vyvážený a dynamický fond. „Touto nabídkou oslovíme nejen konzervativní klienty, ale i ty klienty, kteří hledají alternativu k současným nízkým sazbám zajištěných investičních produktů,“ prohlásil Mario Drosc. RPS nově vstoupí i do 3. pilíře, kde po potvrzení ze strany ČNB nabídne tři nové účastnické fondy: povinný konzervativní, chráněný a růstový (detailnější přehled nových fondů naleznete níže).

 „Schválení statutů fondů je posledním krokem nutným pro úspěšný start penzijní společnosti,“ vysvětlil Mario Drosc. RPS se v minulých měsících intenzivně připravovala na start, mj. vybudovala nový IT systém, proškolila zaměstnance a jednala se sítěmi finančních poradců o prodeji produktů. V neposlední řadě vybudovala tým odborníků s dlouholetou zkušeností v oblasti činnosti penzijních fondů u nás i v zahraničí.

„Penzijní fond skupině Raiffeisen v ČR doposud chyběl, chystaná penzijní reforma je tak pro nás vhodnou příležitostí, jak doplnit portfolio služeb a produktů pro naše klienty. Raiffeisenbank se v České republice zaměřuje především na klienty s vyššími příjmy, a právě pro tuto skupinu představuje nový pilíř zajímavou alternativu zodpovědného přístupu k zajištění finančních prostředků na kvalitní prožití důchodu. Penzijní společnost tak zapadá do naší strategie banky zaměřené na prémiové klienty, jako banka podporující odpovědný růst svých klientů nemůžeme penzijní reformu opomíjet,“ uzavřel Mario Drosc.



RAIFFEISEN PENZIJNÍ SPOLEČNOST ZÍSKALA LICENCE PRO SVÉ FONDY A JE PŘIPRAVENA NA START PENZIJNÍ REFORMY

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16435939072

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více