Raiffeisenbank je dravec. Spolknul další menší banku


08. 02. 2021  10:12     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Raiffeisenbank pohltila na konci minulého týdne další malou banku. Z Českého trhu definitivně zmizí Equa Bank a s ní i tato značka. Equa Bank je už další oběť predátora. Jako první pohltila RB ebanku, Citibank poté Zuno Bank. Z trhu tak mizí menší bankovní konkurence.

Raiffeisenbank je dravec. Spolknul další menší banku




Raiffeisenbank vymazala z tuzemského trhu již čtyři banky

O eBanku jsme přišli už v roce 2008, následně jsme přišli o Citibank a Zuno. Tentokrát si smlsla Raiffeisenbank na Equa Bana. Žádná jiná banky nepohltila během několika let tolik konkurentů. Je vidět, že je Raiffeisenbank skutečně při chuti a akvizicemi si chce udržet své postavení na tuzemském bankovním trhu a to možná i s ohledem na chystající se spojení Monety a Air Bank. Právě z tohoto spojení, může dojít opět k tomu, že ubyde další samostatná bankovní značka.

Na cestě je třetí největší banka

Spojením Monety a Air Bank má dojít dokonce ke vzniku třetí největší banky na tuzemském trhu dle počtu klientů. Bankovní trh se tak zásadním způsobem stabilizuje, i když bohužel výrazně ubyde reálné konkurence na trhu. 

Bankovní trh může kvůli koronakrizi přijít o další banky

Je velkou otázkou, jestli se na trhu udrží další nejmenší banky, jako je Credita, Hallo Bank, Expobank, nebo Sberbank, nebo se také stanou obětí nějakého většího konkurenta. Pro spotřebitele nemusí být omezení nabídky a konkurence v krátkodobém výhledu vůbec výhodné. Na druhou stranu získávají klienti spojením větší jistotu, spojenou se silou banky, která jejich dosavadní banku pohltila. 

Bude zajímavé pozorovat jak krize, která otřásla dosud nejvíce zisky téměř všech tuzemských bank, ovlivní právě budoucí akvizice, které se dají předpokládat.



Raiffeisenbank je dravec. Spolknul další menší banku

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16138644816

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2830
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7420
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8565
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3150
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0420
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0812
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více