Rok 2006 – poplatku za výběr z bankomatu vlastní banky se jen tak nezbavíme


06. 08. 2011  12:07     Redakce BankovniPoplatky.com     komentáře (0)

Připravili jsme pro vás seriál článků, v nichž budeme mapovat kondici bankovních poplatků, které zvítězily v jednom z ročníků naší ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek. Jedná se o ohrožené druhy? Jak se jim daří? Existují ještě vůbec? Pokud ano, kde? Odpovědi na tyto otázky skrývají sazebníky bank, do nichž jsme se ponořili. V druhém díle našeho seriálu se podíváme, zda v bankách platíme poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky a jaká je jeho cena.





Vítěz 2006 – poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky

Vítězství v druhém ročníku ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek připadlo na zpoplatnění jedné z nejfrekventovanějších bankovních transakcí – výběr z bankomatu. Více než 20 tisíc hlasů rozhodlo o tom, že se tento poplatek těšně předstihl poplatek za vedení běžného účtu a stal se druhým nositelem z klientského pohledu nelichotivého titulu.  

.

Když vybíráme z bankomatu, většinou automaticky volíme spíše bankomaty vlastní banky, protože výběr z nich je cenově zvýhodněný. Jak ukazuje následující tabulka, na tuzemském bankovním trhu však můžete narazit na bankovní ústavy, v nichž není problém vybírat z vlastních bankomatů zdarma, anebo se cenového zvýhodnění dobrat i u bankomatů jiné banky. "Z tabulky je krásné vidět, jak banky tuto službu zpoplatňují i nabízejí zadarmo. Žádná banka nemá výběry z bankomatu vlastní banky za nulu bez omezení, většina bank ovšem nabízí nějakou formu, jak vybírat z mateřského bankomatu zdarma. Pokud se klient trochu snaží, může toho dosáhnout," komentuje výsledky ankety Patrik Nacher ze serveru www.bankovnipopaltky.com.
.

Poznámka: Věnujte pozornost upřesňujícím informacím pod touto tabulkou.

Banka

Účtuje banka poplatek někomu z vlastních klientů?

 Ano / Ne
Cena
Česká spořitelna ANO 0 Kč / 6 Kč
ČSOB ANO 0 Kč / 6 Kč
Komerční banka ANO 0 Kč / 5 Kč
UniCredit Bank ANO 0 Kč / 5 Kč
Ge Money Bank ANO 0 Kč / 15 Kč
Raifeisenbank ANO 0 Kč / 9,90 Kč
Poštovní spořitelna ANO 0 Kč / 5 Kč
Citibank ANO 0 Kč / 19 Kč
mBank ANO 0 Kč / 9 Kč / 35 kč
LBBW ANO 6,50 Kč
Volksbank ANO 3 Kč
FIO ANO 0 Kč / 6 Kč
ZUNO ANO 0 Kč / 18 Kč

Equa bank                               (dříve Banco Popolare)

ANO 6 Kč
Air Bank

Poplatkovou politiku banka zveřejnění v srpnu 2011

Zdroj: sazebníky bank; www.bankovnipoplatky.com

Česká spořitelna

V rámci produktů a služeb Standard je možné výběry z bankomatů ČS paušálně předplatit. Pro Osobní účty Absolvent, Student a Junior za 0 Kč měsíčně (tedy automaticky zdarma), u Osobního účtu ČS za 29 Kč měsíčně. Výběry z vlastních bankomatů zdarma pro soukromou klientelu jsou také u Exklusive konta (10x v měsíci, nezakládá se od 1.7.2011), u X konta (2x, nezakládá se od 31.10.2006, platí i pro účty Xtra konto), u Výhodného programu 2x, od 8.8.2007 se nezakládá), u Komplexního programu (5x, od 8.8.2007 se nezakládají) a u Senior účtu (1x, od 8.8.2007 se nezakládají).

ČSOB

U dětských a studentských kont lze z vlastních bankomatů vybírat neomezeně. U ČSOB Konta dostanete 2 výběry zdarma, u ČSOB Aktivního konta 5x zdarma, u ČSOB Exkluzivního konta jsou výběry zdarma z ATM ČSOB neomezené.

Komerční banka

I u dětské Prima karty v KB je výběr z vlastního bankomatu zcela zdarma. U ostatních typů debetních platebních karet činí cena za výběr z vlastních ATM 5 Kč, avšak za každou platbu u obchodníka vám bude v následujícím měsíci odečten poplatek za jeden výběr z bankomatu KB. Pokud tedy zaplatíte v srpnu 5x u obchodníka, máte nárok na 5 výběrů v KB síti bankomatů zdarma.

UniCredit Bank

Všechny výběry z vlastního bankomatu jsou zahrnuty v ceně Studentského konta, Konta Partners, Konta Mozaika, Konta Komplet a Konta Exklusive. 2 výběry zdarma mají klienti Expresního konta.

GE Money Bank

Poplatek 15 Kč za výběr z vlastního bankomatu platí klienti s Kontem Genius Start. U Konta Dětský Genius jsou první dva výběry zdarma, další za 15 Kč. U kont Genius Active, Genius Optimal, Genius Gold, Genius Dual a Genius Student je neomezený počet výběrů zdarma.

Raiffeisenbank

Raiffeisenbank nabízí svým klientům první dva výběry z bankomatu RB v daném měsíci zdarma, každý další pak za 9,90 Kč.

Poštovní spořitelna

Poplatek za první dva výběry v měsíci neplatí klienti od 10 let do 26 let – mají je zdarma.

Citibank

Za vlastní bankomaty jsou brány všechny bankomaty sítě EURONET na území ČR. Dva výběry v síti EURONET mají klienti Citibank zdarma, další výběry jsou za 19 Kč. Klienti exkluzivního Citibank účtu mají zdarma výběry ze všech bankomatů na světě.

LBBW

Za výběr z každého bankomatu v ČR zaplatí klienti LBBW 6,50 Kč.

Volksbank

Za výběr z bankomatu Volksbank zaplatíte 3 Kč, cenově zvýhodněný je i výběr z bankomatu ČSOB (6 Kč).

FIO banka

FIO banka nabízí prvních deset výběrů v měsíci v bankomatech Pharro zdarma, další je za 6 Kč. Zvýhodněné jsou i výběry v síti ČSOB, a sice za 6 Kč.

ZUNO

Za vlastní bankomaty brány ATM sítě Raiffeisenbank. Výběry zdarma jsou pouze v rámci ÚČTU PLUS, a to ty o objemu nad 1000 Kč. Za všechny ostatní zaplatíte 18 Kč.

Equa bank

Za vlastní bankomaty jsou brány bankomaty ČSOB v ČR a na Slovensku, za výběr z nich klienti zaplatí 6 Kč.

Air Bank

Air Bank zveřejní svůj sazebník v průběhu srpna 2011.

.

ČTĚTE TAKÉ: ABSURNÍ POPLATEK ROKU 2005 ŽIJE - PODÍVEJTE SE, V JAKÝCH BANKÁCH



Rok 2006 – poplatku za výběr z bankomatu vlastní banky se jen tak nezbavíme

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15760460128

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více