RPSN - Brzy bude mít nový název a výklad. Víte který?


16. 02. 2015  00:04     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Anketa o nejlepší výklad pojmu a ukazatele RPSN se pomalu blíží do finále. Který název nahradí dosavadní nevýrazný výklad zkratky RPSN, tedy Roční Procentní Sazba Nákladů?

RPSN - Brzy bude mít nový název a výklad. Víte který?




Náš server spustil anketu o nejvhodnější a nejlepší výklad pojmu a ukazatele RPSN jako reakci na velkou neznalost tohoto významného ukazatele ze strany veřejnosti. Více než polovina občanů tento ukazatel vůbec nezná a spoléhá se při sjednávání a výběru úvěru jen na výši úrokových sazeb. Neví přitom, že kromě úroků mohou platit další velmi vysoké částky nejrůznějších poplatků, které mohou úvěr výrazně prodražit. Smyslem RPSN tedy je souhrnně vyčíslit veškeré náklady, které se k úvěru vztahují a to nejen úrokové sazby, ale i poplatky a různé další administrativní náklady.

Jedním z důvodů neznalosti tohoto ukazatele je jeho nevýrazný a nenápaditý výklad, který vůbec nepopisuje jeho smysl a náplň. Proto jsme nechali samu veřejnost aby vybrala nejvhodnější a nejlepší název tohoto pojmu. První návrhy nominovali sami čtenáři. Připomínáme, že se nám sešlo celkem 79 návrhů. Z těchto návrhů pak 15 nejlepších vybrala skupina odborníků ze světa financí, ekonomiky a médií.

A nyní máte právě vy unikátní možnost z těchto 15 nejlepší návrhů vybírat ten nejlepší. HLASOVAT PRO NEJLEPŠÍ VÝKLAD POJMU RPSN MŮŽETE ZDE!

RPSN maskot

Největším favoritem hodnocení je v současné době návrh Rád Poznám Skutečné Náklady. Tento získal dosud 49 hlasů, tedy 23 procenta všech hodnocení. Jen o jeden hlas méně, tedy 48 obdržel zatím návrh Roční Procento Skutečných Nákladů. Teprve s velkým odstupem následuje třetí návrh Rychlý Prachy Sakra Nevýhodně.

 



RPSN - Brzy bude mít nový název a výklad. Víte který?

Diskutovat (0)


Vstřícná banka

Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor