Sdružení SOLUS zjednodušilo spotřebitelům cestu k informacím


30. 08. 2010  11:44     Jan Stopka     komentáře (0)

Sdružení SOLUS vyslyšelo přání spotřebitelů a zprovoznilo na svých webových stránkách www.solus.cz online formulář, přes který je možné zažádat o SIN a do tří pracovních dní tak využít službu SMS výpis.





Sdružení SOLUS od února tohoto roku umožňuje spotřebitelům prostřednictvím služby SMS výpis snadno a rychle získat informaci o jejich aktuálních závazcích po splatnosti evidovaných sdružením SOLUS. Tyto informace mohou mít vliv na poskytnutí hypotéky, úvěru, leasingu či jiné služby u členských společností sdružení SOLUS. Nutnou podmínkou pro využívání služby SMS výpis je získání unikátního kódu „SIN“ (Solus Identification Number), který slouží k jednoznačné identifikaci spotřebitele.    Nově mají občané možnost žádat o SIN prostřednictvím online formuláře nahttps://www.solus.cz/zadost-o-sin.php. „Tímto krokem se opět zjednodušila cesta pro spotřebitele, jak se dostat k informacím, které jsou o nich vedeny sdružením SOLUS. Spotřebitelům nyní stačí pro získání SIN vyplnit na internetu online formulář. Nejpozději druhý pracovní den jim je odeslán na zvolenou adresu na dobírku a do vlastních rukou dopis obsahující SIN a návod k použití služby“, uvedlJan Stopka, tajemník sdružení SOLUS.   Díky službě SMS výpis si spotřebitel může opakovaně ověřit, jaké informace jsou o něm vedeny, a to kdykoli a z jakéhokoli místa v ČR. Odpověď obdržído jedné minuty. SMS výpis je vhodným nástrojem, jak také zjistit, zda již byla provedena aktualizace úhrady dluhu po splatnosti.   Sdružení SOLUS aktuálně zvažuje možnosti dalšího vylepšení služby, a to formou rychlejší distribuce SIN. „Naším cílem je najít bezpečný způsob, jak doručit spotřebitelům jejich unikátní SIN, a to v co možná nejkratším čase“, doplnil Jan Stopka.   Alternativní způsoby získávání výpisů z Registru fyzických osob zůstávají i nadále zachovány („žádost o papírový výpis z registru“ i „papírová žádost o vygenerování SIN“).


Sdružení SOLUS zjednodušilo spotřebitelům cestu k informacím

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15449668752

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2630
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7210
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8170
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4815
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0370
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0782
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více