Server Bankovní poplatky a GEEN Vstřícná banka vám přejí šťastné Vánoce


24. 12. 2017  00:01     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Server Bankovní poplatky a server GEEN Vstřícná banka přejí všem svým čtenářům, partnerům i kritikům kouzelné, pohádkové, pohodové, odpočinkové a krásné Vánoce. Všem přejeme výjimečné prožití těchto nejkrásnějších svátků v roce.

Server Bankovní poplatky a GEEN Vstřícná banka vám přejí šťastné Vánoce




Právě Vánoce jsou svátkem, kdy můžeme z hlav vypustit problematiku peněz, hodnot, cen, úroků a RPSN a můžeme se věnovat čistě osobním a vnitřním pocitům a prožitkům bez rušivého vlivu těchto věcí, které nás jinak každodenně provází celý rok. Zkuste o Vánocích zapomenout na peníze, vnímejte především radost a pohodu svých blízkých a jejich štěstí. To štěstí by zde nemělo být jen kvůli Vánocům, ale kvůli tomu, že se celá rodina sešla pod jednou střechou, těší se na večerní slavnostní pohoštění, všichni jsou spolu a právě do tohoto výjimečného dne soustředili lásku a radost.

GEEN 

I náš partner projektu VSTŘÍCNÁ BANKA vám přeje co nejkásnější prožití Vánočních svátků

Velmi mě zaujala myšlenka ekonoma Tomáše Sedláčka v relaci České televize, kde zaznělo "lidé jsou před Vánoci ve stresu a spěchu, aby mohli mít pohodu a klid o Vánocích. Je zajímavé, jak se umíme či musíme uvést do stresových situací, abychom pak mohli mít klid." To je velmi zajímavá myšlenka, která v drtivé většině případů odpovídá naší realitě.

Přejme si, abychom měli v roce podobných dní a večerů jako jsou Vánoce (byť bez dárků a rituálů) co nejvíce, ale přesně tolik aby se neztratila jejich výjimečnost, ani výjimečnost a kouzlo našich Vánoc.

Škoda, že právě jen o Vánocích si mnoho z nás uvědomuje potřebu štěstí a radosti lidí okolo sebe a to jen prostřednictvím vánočních dárků. Jsem přesvědčen o tom, že blízcí lidé často ani nepotřebují hmotný dárek jako projev zájmu, ale především co největší pozornost, porozumění a projev lásky. Nebojme se svým blízkým lidem říci, že je máme rádi, že je potřebujeme, nebo že jsme rádi, že je máme. Je to ten největší dárek, který můžeme dát. Nevyrovná se mu ani zlato, ani nová televize, ani nový automobil.

Ačkoliv Vánoce utíkají velmi rychle, protože se jedná o několik dní v roce, snažme se je prožívat co nejintenzivněji s vědomím toho, že si vážíme toho, co máme a to co máme, ač si to často neuvědomuje, je ten největší dárek co můžeme mít.

Naopak lidé, kteří nemají to štěstí a nemají okolo sebe žádné blízké, nebo milované lidi, touží po lepším zítřku. Nebojme se těmto opuštěným lidem pomoci, potěšit je, dát jim víru v lepší budoucnost. I obyčejný dárek a pár minut věnovaný vašemu opuštěnému sousedovi, babičce či dědečkovi, kteří zůstanou na Vánoce sami a vědomí, že na ně někdo myslí a vzpomněl si na ně, je větším darem než si dokáže kdo představit.

O Vánocích si odpočiňte, zkuste si zapřemýšlet. Zkuste třeba i připustit, že zde existují věci mezi nebem a zemí a některé pozemské starosti a problémy se mohou v tomto kontextu zdát zcela nepodstatné. 

darky_250



Server Bankovní poplatky a GEEN Vstřícná banka vám přejí šťastné Vánoce

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více