Souboj log finančních institucí:
Prvenství zatím drží Equa bank


23. 07. 2012  15:16     BP.com     komentáře (0)

Souboj log finančních institucí si po necelých dvou týdnech existence získal přízeň čtenářů serveru BankovniPopaltky.com. Ti totiž svým rozhodnutím rozsoudili již přes čtyři tisíce duelů mezi logy šedesátky finančních institucí působících v České republice. Byť jsme teprve na začátku – souboj log poběží do konce října – pojďme se podívat, jak si jednotlivé instituce zatím vedou. První tři příčky okupují Equa bank, UNIQA a Citibank.





Jak jsme vás již informovali, unikátní projekt „Souboj log finančních institucí“ na webu BankovniPoplatky.com si klade za úkol informovat české klienty o široké paletě subjektů, které na českém trhu působí a poskytují služby (které a mohou být pro klienta výhodnější než ta jeho instituce, jen kdyby o nich býval věděl). Projekt samozřejmě poskytne i zpětnou vazbu jednotlivým institucím v tom, jak se jejich logo líbí nebo nelíbí klientům a potenciálním klientům. Co si budeme povídat, první dojem hraje roli nejen v mezilidských vztazích!

.

PODÍVEJTE SE, JAK JE NA TOM VAŠE BANKA

.

A jak že tedy žebříček soubojů log vypadá? K pondělní 14. hodině se na prvním místě usadila Equa bank se svým jednoduchým, ale efektním černomodrým logem (jméno banky), jež v 220 soubojích dosáhla úspěšnosti vítězství přesahující 71 procent. Z druhého místa tuto banku sledovala pojišťovna UNIQA (šedostříbrné logo s modrým nápisem) s úspěšností necelých 61 procent, na třetím místě se držela banka Citibank (modro-červený nápis se jménem banky) s úspěšností 59 % v podstoupených duelech. Co nám říká další pořadí? Postřehů, které by šlo vypíchnout, jsou desítky. Tak například:

Není bez zajímavosti, že na čtvrtou pozici čtenáři v roli soudců poslali na čtvrté místo společnost poskytující platební karty VISA (úspěšnost 57,6 %), aby se její hlavní konkurent Mastercard držel hned v závěsu na šesté příčce (úspěšnost nižší o cca 1 procentní bod). Dalším zajímavým faktem je, že v žebříčku se velmi dobře daří bankovním nováčkům, všichni jsou v první desítce – vyjma zmiňované vedoucí Equa bank je na sedmém místě ZUNO a hned na osmém místě Air Bank.

.

Kromě těchto tří bank a zmíněné Citibank (toho času na bronzové pozici) uzavírala první desítku Fio banka, na pátém místě byla další banka ING Bank (vyjma bankovních služeb však ING poskytuje i pojišťovací produkty a služby pro korporátní klientelu). Zastoupení pojišťoven v TOP10 držela i společnost Direct, a to navzdory ohlášenému konci působení v České republice. „Zájem o Souboj log finančních institucí překonal naše očekávání. Je vidět, že lidi podoba log finančních institucí zajímá a, podobně jako ve sportu, je pro mnoho čtenářů logo té jejich instituce nejhezčí na světě,“ řekl k dosavadnímu průběhu analytik serveru Aleš Rod a dodal: „Jsme zvědavi, jak se bude žebříček dál vyvíjet, tj. jestli si nováčci a menší instituce uhájí vedení, nebo se fanoušci a klienti velkých bank typu Česká spořitelna, ČSOB nebo Komerční banka mobilizují institucionální hrdost a vyšvihnou svou banku do popředí.“

ŽEBŘÍČEK K PONDĚLÍ 23.7.2012 (14:00)

1. Equa bank a.s. 2. Uniqa pojišťovna 3. Citibank Europe plc, organizační složka 4. VISA 5. ING Bank N. V. 6. MasterCard 7. ZUNO BANK AG, organizační složka 8. Air Bank, a.s. 9. Direct 10. Fio banka, a.s.

Zdroj: www.bankovnipoplatky.com



Souboj log finančních institucí: Prvenství zatím drží Equa bank

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15753433056

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více