Srovnání běžných účtů:
Jak vybrat ten pravý?


30. 11. 2017  00:44     ušetřeno.cz     komentáře (0)

Banky se v jednom kuse předhánějí, kdo nabídne klientům nejvychytanější bankovní účet. Vylepšují internetová bankovnictví, inovují mobilní aplikace, rozšiřují síť bankomatů a také nově umožňují desítky nejroztodivnějších funkcí. A to vše nejlépe zadarmo.

Srovnání běžných účtů: Jak vybrat ten pravý?




Po kterém tedy skočit, abyste nakonec neprohloupili? Zmapovali jsme trh a přinášíme přehled nejvýhodnějších účtů na trhu.  

Jak už jsme zmínili, běžné účty se sobě nepodobají jako vejce vejci, každý je trochu jiný a logicky tak odpovídá i potřebám jiným uživatelům. Odlišnosti mohou být sice velmi malé, ale o výsledku jednoznačně rozhodují. Proto neberte na zřetel, když se banka kasá, že je nejlepší. Klidně to tak může být, ale ne zrovna pro vás. Stejně tak jako každý rád nosí jiné oblečení, jezdí jiným autem a používá jinou značku kosmetiky.

Osobní účty pro běžné smrtelníky

Doporučit účet bez jasně určených požadavků je téměř nemožné. Pokud ale nejste na zdlouhavé porovnávání, můžete zkusit to, co je zrovna v kurzu. Obecně totiž platí, že dobrý produkt si své příznivce velmi rychle najde. V současné době je mezi uživateli velmi populární běžný účet od Equa bank, jehož vedení je zcela zdarma a bez jakýchkoliv podmínek. Navíc si k němu můžete zdarma otevřít také účet v eurech a dolarech. Oblíbenosti se těší také mKonto od mBank a Malý tarif od Air Bank.  

Nespočet starších klientů zůstává věrných tradičním bankám, u kterých mají otevřený účet už léta letoucí. Ne vždy se jim to ale vyplatí. Týká se to i vás? Napište si na papír, co od účtu očekáváte a zjistěte si, jestli vám vaše banka vše umožňuje + kolik vás to stojí. Pak si služby i ceny srovnejte s konkurenty.  

Využít můžete nejrůznější webové srovnáče, například Ušetřeno.cz, kde si všechny dostupné produkty na trhu porovnáte najednou. Díky tomu ušetříte spoustu času. Navíc, pokud se vám některý zalíbí, během mžiku se prokliknete na stránky, kde se dozvíte více informací, nebo si účet dokonce založíte rovnou online.

3 věci, které se vyplatí při výběru účtu sledovat

  1. Veškeré poplatky: Informujte se raději o všech věcech, za které je nutné platit. Často se stává, že jsou klienti zaskočení, protože si banka naúčtuje poplatky za něco, za co by je to ani ve snu nenapadlo.  
  2. Možnosti úročení peněz: Nejen spořicí, ale i běžný účet může vydělávat. Jde sice jen o poměrně malé částky, ale každá koruna se počítá. Zjistěte předem, jestli vaše vybraná banka takové možnosti nabízí.    
  3. Komfortnost služeb: Takové nepřehledné internetové bankovnictví dokáže i z poklidných osob udělat rozzuřené býky. A co teprve, když zjistíte, že kvůli každé drobnosti musíte navštívit pobočku.

K běžnému účtu si lze sjednat i spořicí

Velké množství bank nabízí svým klientům možnost, sjednat si zdarma ke svému běžnému účtu také účet spořicí, který zpravidla, ale není to tak vždy, nabízí větší úročení peněz. Konta pak fungují v dokonalé symbióze. Z jednoho na druhý si můžete posílat hotovost, jak se vám zrovna zachce.



Srovnání běžných účtů: Jak vybrat ten pravý?

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více