Štěpán 33 let. Zadlužoval se a skončil před soudem


06. 11. 2015  00:33     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ČTVRTEČNÍ SERIÁL - PŘÍBĚHY LIDÍ V DLUZÍCH: Štěpán měl vždy velké sebevědomí. Myslel si, že mu vždy vše projde. Spoléhal na svou výřečnost a přirozenou autoritu. Jeho přístup se mu však nevyplatil. Ne vše je takové jak se na první pohled zdá. ČTĚTE DÁLE!

Štěpán 33 let. Zadlužoval se a skončil před soudem




Štěpán se rozhodl po rozchodu s bývalou přítelkyní žít nový, z jeho pohledu lepší život. Byl natolik inteligentní, aby si své sny o hromadě peněz neplnil nějakou evidentní trestnou činností. Proč by kradl, když může k penězům přijít snadno a úplně legálně. Připravil si plán. Nechal si udělat živnostenský list a začal se zadlužovat. Půjčoval si statisícové částky, nebo odebíral zboží, za které následně neplatil. Nebál se. Co se mu může stát. Za dluhy se přece nezavírá. Peníze, které získal, ukryl nebo investoval na jména svých známých. On sám přitom nic nevlastnil. Jeho plán byl jasný. Naberu dluhů za statisíce, co to půjde. A pak ať se klidně dělají exekuce. Bude oficiálně bez majetku, pracovat bude jako podnikatel nebo načerno, účet nepotřebuje a když tak cizí poslouží také. Štěpán už se zadlužoval takovým způsobem, že to bylo až do očí. Půjčky samozřejmě už od počátku nesplácel a bral si nové.

Jednoho dne jednomu z věřitelů došla trpělivost a místo žaloby k soudu, která stejně nic neřeší, podal trestní oznámení. Policie věc začala prověřovat, vyslechla neopatrného   Štěpána a další věřitele. Štěpán přitom nedokázal vysvětlit, kam se peníze z půjček poděly. Evidentně se tak stal podezřelým.

Po shromáždění důkazů policie Štěpána obvinila ze spáchání trestného činu. Škoda dosáhla skoro milionu korun. Štěpánovi tak hrozí několikaleté vězení. Soud Štěpána uznal vinným. Jeho jediným štěstím bylo, že ještě nebyl soudně trestaný a zavázal se dluhy splácet, velkou část jich také dobrovolně uhradil právě z peněz ulitých z úvěru. Maximální možné podmínce - pět let však neušel.

To byl případ přehnaně sebevědomého a následně zlomeného a pokořeného Štěpána, kterému bylo letos 33 let.

DALŠÍ PŘÍBĚHY A PŘÍHODY NAŠICH MÉNĚ ŠŤASTNÝCH SPOLUOBČANŮ NALEZNETE ZDE!

palec_dolu_250



Štěpán 33 let. Zadlužoval se a skončil před soudem

Diskutovat (0)