Stopadesátimilionová investice Home Creditu:
Barion online payment gateway je již k dispozici i na českém trhu!


11. 02. 2019  00:35          komentáře (0)

Od nynějška jsou na českém trhu k dispozici online platební služby společnosti Barion. Tento elektronický platební systém s mimořádně nízkými poplatky již využívá více než 5000 online obchodníků.

Stopadesátimilionová investice Home Creditu: Barion online payment gateway je již k dispozici i na českém trhu!




Materiální podmínky pro mezinárodní expanzi firmy Barion Payment Inc. zajišťuje společnost Home Credit ze skupiny PPF. Rizikový kapitál ve výši zhruba 154,2 milionu korun (šest milionů eur) investuje do vývoje produktů a intenzivní mezinárodní expanze – v první fázi v regionu střední a východní Evropy, mimo jiné i v České republice.

Obchodní model firmy Barion Payment, vydávající elektronické peníze, která získala od Maďarské národní banky povolení pro Evropskou unii a jejíž činnost byla zahájena v roce 2015, je založen na dvou důležitých pilířích: nabízí nejnižší transakční poplatky na trhu online plateb a vedle platební brány poskytuje i marketingové služby, které mohou využívat online obchody. Ze zkušeností vyplývá, že obchodníci raději vynaloží peníze na služby, které jim získávají zákazníky, než na transakční poplatky.

„Barion je mimořádně úspěšný na maďarském trhu s řešeními v oblasti elektronických plateb. Stali jsme se jedním z předních aktérů trhu jak z hlediska počtu obchodních partnerů, tak z hlediska počtu peněžních transakcí provedených v našem systému. Máme radost a jsme nadšení, že můžeme začít poskytovat služby i v zemi našeho finančního investora, a jsme si jistí, že velkou měrou přispějeme k tomu, aby se v České republice rozšířily online platby do dalších oblastí,“ uvedl Sándor Kiss, CEO a jeden ze zakladatelů společnosti Barion.

 

Co umí systém Barion?

Barion nabízí internetové a mobilní platební služby a elektronickou peněženku za mimořádně výhodných podmínek, s poplatky obvykle ve výši 0,5 % až 1 % z transakce, bez pevných poplatků za transakci a bez měsíčních poplatků. Převody peněz mezi členy (peněženkami) v systému jsou bezplatné.

Platební brána Barion se obchodníkům zpřístupní během několika hodin, podporuje 4 měny a 8 jazyků. Obchodníci jsou identifikováni pomocí kontroly na dálku prostřednictvím video rozhovoru v českém jazyce.  

Kromě výše uvedeného umožňuje jedinečná funkce Barionu, aby se mohl každý prodejce na online tržištích, ať už jednotlivec, nebo firma, snadno stát příjemcem elektronických plateb.

 

Jak si dnes stojí český trh s online platbami?  

Nejčastěji používané způsoby platby: platební kartou (39 %), bankovním převodem (22 %), na dobírku (15 %) – všechny ostatní způsoby jsou méně časté.

graf1

Podle údajů z nejnovějších online průzkumů stále více lidí upřednostňuje nakupování online před jinými, tradičními způsoby. Příčinou jsou výhody nakupování v e-shopech: nižší ceny, významná úspora času a nezávislost na zeměpisné poloze.

graf2


 



Stopadesátimilionová investice Home Creditu: Barion online payment gateway je již k dispozici i na českém trhu!

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16502490256

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více