Stravenky už nejsou samozřejmostí, v kurzu je vzdělávání


21. 07. 2011  17:18     Daniela Velová     komentáře (0)

Žebříček oblíbenosti daňově zvýhodněných benefitů vede aktuálně vzdělávání, nabízí ho 78 % firem. Vyplynulo to z červnového průzkumu ING Pojišťovny a Svazu průmyslu a dopravy ČR mezi 112 českými společnostmi. Tento benefit z první příčky sesadil dlouho vládnoucí stravenky, které se umístily až na třetím místě. Nadále stoupá zájem i o pojistné produkty – penzijní připojištění má v nabídce 71 % podniků, životní pojištění 54 %. U daňově nezvýhodněných benefitů jsou stálicí mobilní telefon a služební automobil.





České firmy prosperují více než v loňském roce, zlepšení ekonomické situace podle průzkumu ING Pojišťovny a Svazu průmyslu a dopravy ČR totiž zaznamenalo 40 % firem. Postupně rostoucí ekonomika se projevuje i ve štědřejším nabízení zaměstnaneckých benefitů.   Daňově zvýhodněné zaměstnanecké benefity aktuálně poskytuje 98 % společností. Roky nabídce kralovaly stravenky, letos poprvé žebříčku vládne vzdělávání. V současnosti ho využívají téměř 4/5 podniků a v následujícím roce by mohlo přibýt dalších 11 %. „Oblíbenost vzdělávání jako zaměstnaneckého benefitu potvrzuje trend posledních měsíců – firmy více investují do budoucnosti svých lidí namísto věcného odměňování,“ uvedl k výsledkům průzkumu Radek Špicar, viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR pro oblast hospodářské politiky a konkurenceschopnosti.   Tendenci poskytovat trvalé benefity potvrzuje i zvýšený zájem zaměstnavatelů o pojistné produkty.„Podíl společností, které svým zaměstnancům poskytují příplatek na životní pojištění a penzijní připojištění oproti loňsku stoupl o celých 15 %, resp. 11 %. Zájem o pojistné produkty přitom stoupá dlouhodobě a slouží zaměstnavatelům jako nadstavbový motivační nástroj,“ doplnil Jiří Běťák, ředitel Employee Benefits ING Pojišťovny. S příspěvkem na penzijní připojištění se tak dnes setkáme u 71 % společností, životní pojištění podporuje 54 % podniků. Firmy svým zaměstnancům přitom přispívají až 2 000 Kč měsíčně.   Podobně jako v loňském roce se velké přízni zaměstnavatelů těší také daňově nezvýhodněné benefity – v průměru jich nabízejí téměř šest, přičemž lépe se v tomto ohledu mají zaměstnanci větších firem. Největší oblibu si stále drží mobilní telefon, který svým zaměstnancům poskytuje 84 % společností. Firemní automobil pak mají k dispozici v 80 % podniků.   Z výsledků průzkumu dále vyplývá, že lepšící se stav hospodářství firmy má vliv především na poskytování standardních benefitů a nabízení dalších motivačních služeb pro firmy tak již není prioritou. Přestože zlepšení ekonomické situace zaznamenalo o 10 % více firem než loni (tedy 40 %), další motivační benefity svým zaměstnancům poskytuje stále obdobné množství společností, a to 40 %. Mezi nejoblíbenější motivační opatření mezi firmami patří odměna za výkonnost (nabízí 42 % firem), finanční bonus za odpracované roky (18 %) či týden dovolené navíc (13 %).


Stravenky už nejsou samozřejmostí, v kurzu je vzdělávání

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12464938048

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více