Test:
Dokážete se zorientovat na poli spotřebitelských úvěrů?


19. 10. 2012  12:19     Bp.com     komentáře (0)

Očekávané vládní reformy a s nimi spojené ekonomické dopady nejsou pro české domácnosti příliš povzbudivé a mohou nastartovat novou vlnu přeúvěrovávání, na kterém budou vydělávat především lichváři. Víte vlastně, kdo je to lichvář, jak ho poznat a nenaletět mu? Orientujete se na poli spotřebitelských úvěrů a znáte základní pojmy každé smlouvy? Navigátor bezpečného úvěru a server Bankovnipoplatky.com pro vás přinášejí test znalostí spotřebitelských úvěrů. Součástí jeho vyhodnocení bude také sada dobých rad, jak nenaletět.





V dnešní době se to na internetu hemží testy všeho druhu. Je proto velmi obtížné vyznat se v tom, který test má smysl a který je jen ztrátou času... Chcete-li příklad testu, který smysl stoprocentně má a jemuž byste měli pár minut věnovat, je to stoprocentně ten, který jsme pro vás připravili společně s Navigátorem bezpečného úvěrování.   . ZKUSTE TO, JE TO SNADNÉ - VYPLŇOVACÍ FORMULÁŘ NALEZNETE ZDE! . Jak název napovídá, test je zaměřen na stále aktuálnější problematiku bezpečného zadlužování a trhu s úvěrovými produkty. Můžete jej brát jako vodítko ke zjištění, jak jste na tom s vědomostmi. A pokud zjistíte, že byste si měli nějaké informace doplnit, udělejte tak zdarma ZDE (sekce Finanční gramotnost), ZDE (sekce Úvěry) nebo ZDE (sekce Navigátor bezpečného úvěru). Na základě formuláře (vyhodnotí se automaticky) se dostanete do jedné z těchto skupin:

 Hodnocení:

  • Dosažení 20 až 18 bodů – jste úvěrový expert, nemusíte se bát, vy jen tak někomu nenaletíte, umíte se v prostředí peněz pohybovat. Gratulujeme.
  • Dosažení 17 až 13 bodů – jste dobrý, ale přesto buďte opatrný, i mistr tesař se někdy může utnout a v případě špatného úvěru by to mohlo bolet.
  • Dosažení 12 až 10 bodů – máte průměrné znalosti, pokud se budete řídit radami odborníků a selským rozumem, neměli byste mít problém, ostražitost je ale stále na místě.
  • Dosažení 9 až 5 bodů – o financích toho moc nevíte a o úvěrech teprve ne, byl byste snadný terč lichvářů, pozor na ně!
  • Dosažení 4 a méně bodů – vám peníze nic neříkají a už dopředu jste potencionální obětí, raději si půjčujte jen u značkových nebankovních společností a využívejte rad a pomoci odborníků.
 


Test: Dokážete se zorientovat na poli spotřebitelských úvěrů?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16251160368

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více