Tisková zpráva mBank

22. 05. 2008  18:18     Tomáš Vyšohlíd     komentáře (0)

Podmínkou pro otevření účtu je dosažení 18 let a v případě cizinců trvalý nebo přechodný pobyt na území ČR.

Důrazně se ohrazujeme proti dnešnímu tvrzení SOS (http://www.spotrebitele.info/finance/clanek.shtml?x=2345610), které tvrdí, že mBank diskriminuje všechny cizince při otvírání účtu. Toto tvrzení se nezakládá na pravdivých informacích.

Od počátku aktivního poskytování služeb mBank využívají její služby už řádově stovky cizinců – českých daňových rezidentů. Současně je od spuštění banky na webu mBank (http://www.mbank.cz/mkonto/mkonto-zalozit.html) jasně uvedeno:

Podmínkou pro otevření účtu je dosažení 18 let a v případě cizinců trvalý nebo přechodný pobyt na území ČR (doložitelný příslušným dokladem od Cizinecké policie, který obsahuje přidělené rodné číslo cizince). mBank proto nezachází se spotřebiteli dvojím způsobem, a už vůbec je nediskriminuje na základě státního občanství klienta.

Rádi bychom ještě upozornili na skutečnost, že mBank působí na českém trhu teprve 5 měsíců. Její strategie je v postupném budování a rozšiřování stávajících produktů a služeb pro klienty. Produkty na trh uvádíme krok za krokem, proto i pro cizince bez výše uvedených dokladů tuto možnost budeme poskytovat v nejbližší době. Její zavedení je totiž vázáno technickou změnu systému, která je nyní připravena a testuje se.

Tisková zpráva mBank

Diskutovat (0)