Ukrajinci si založili již 70 tisíc bankovních účtů u tuzemských bank


29. 03. 2022  11:25     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Ukrajinští uprchlíci si během měsíce válečného konfliktu otevřeli u tuzemských bank již 70 tisíc bankovních účtů. Jejich počet navíc stále přibývá. Odhaduje se, že v České republice hledá útočiště před válkou již více než 300 tisíc uprchlíků z Ukrajiny.

Ukrajinci si založili již 70 tisíc bankovních účtů u tuzemských bank




Podle informací z České bankovní asociace přibývá zejména v uprchlických centrech až 1000 nových smluv o zřízení běžného účtu denně. To dokazuje, že uprchlíci počítají s dlouhodobějším pobytem na našem území a snaží se zde co nejlépe zorganizovat normální život, včetně pohodlných plateb a správy svých financí.

Část z uprchlíků se také snaží aktivně dostat do pracovních procesu. I kvůli tomu budou potřebovat funční bankovní účet například pro zasílání výplaty, a pohodlnou realizaci plateb. Každý z příchozích má také zajištěnu pomoc od české vlády ve výši 5000 korun na osobu. I tyto částky lze směřovat na nově zřízené bankovní účty.

Otevírání a užívání bankovních účtů ze strany uprchlíků představuje mimo jiné velkou pomoc pro tuzemské úřady. Mohou totiž velmi rychle a efektivně zasílat finanční pomoc přímo na účty uprchlíků a nevyplácet tuto pomoc v hotovosti potřebným lidem osobně. To krátí čas a šetří prostředky na distribuci pomoci uprchlíkům.

Odhaduje se, že ze 300 tisíc uprchlíků z Ukrajiny, je téměř polovina dětí a čtyři pětiny dospělých jsou ženy. Lze tak při zvyšujícím se počtu nově příchozích očekávat, že počet nově otevřených účtů brzy překročí sto tisícovou hranici.



Ukrajinci si založili již 70 tisíc bankovních účtů u tuzemských bank

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15644637040

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více