Úrokové sazby na spořicích účtech opět rostou. Jak vytěžit ze spořicího účtu maximum?


14. 02. 2020  00:45     pujcka.co     komentáře (0)

Úrokové sazby na spořicích účtech nejsou to, co bývaly, nyní se ale blýská na lepší časy. Banky zvyšují zhodnocení a lákají klienty na atraktivní bonusy. Jak vytěžit i z konzervativního spořicího produktu maximum a nenechat peníze ležet ladem jen za minimální výnos?

Úrokové sazby na spořicích účtech opět rostou. Jak vytěžit ze spořicího účtu maximum?




Mnohdy až nulové úrokové sazby by opět mohly být pasé, banky pozvolna totiž výnosy zvyšují. Překonat jednoprocentní hranici už není těžké, u některých peněžních ústavů získáte dokonce i dvou či tříprocentní sazbu, a to je úrok, který v boji proti 2,8% inflaci je rovnocenným soupeřem. Jenže spořicí účty s vysokým úročením nejsou jen tak, banky si chtějí klienty zaháčkovat, kdo tak chce získat maximální možný výnos, musí se snažit.

Vždy se zajímejte o bonusové úročení, na základní sazbě nikdo nezbohatnul

Chcete-li, aby spořicí účet měl smysl, nestačí jen zajít do banky, sjednat účet a uložit peníze. Bez vaší aktivity z účtu moc nevytěžíte. V prvé řadě je zapotřebí znát veškeré podmínky, které se vážou k nejrůznějšímu prémiovému či bonusovému úročení. Pouze základní sazba vám rozhodně kýžené ovoce nepřinese.

Pokud se vám zalíbí například ING Konto, je vhodné zjistit, zda vám kromě atraktivního spořicího účtu budou vyhovovat i další bankovní produkty a zda budou pro vás podmínky 2% úrokové sazby reálné. Bude-li spořicí účet vázaný na běžné konto, které ale nevyužijete, pak nejspíš nesplníte požadovaná pravidla a s vysokým zhodnocením se můžete ihned rozloučit.

Typickým příkladem je Air bank spořicí účet, kde bez pravidelné platby kartou získáte bezcenný produkt stejných parametrů jako osobní konto. Kdo chce úrokovou sazbu 1,5 %, musí každý měsíc alespoň pětkrát zaplatit kartou, poté kromě vyššího výnosu získáte i 1% zhodnocení na běžném účtu. V opačném případě máte nulový úrok u obou produktů.

Jak vytěžit ze spořicího účtu maximum?

Pokud nechcete, aby vaše peníze ležely ladem na spořicím účtu, který se vám zrovna namanul jako první pod ruku, pak při výběru produktu mějte na paměti pár základních pravidel.

  1. Porovnejte si úroky spořicích účtů a vyberte si ten nejvýnosnější.
  2. Kromě spořicího účtu ve vámi vybrané bance zaostřete i na další produkty typu osobní konto, půjčka, kreditní karta, atd. Čím více toho budete mít pod jednou střechou, tím snáz budete vyjednávat lepší podmínky. Jen vysokým úročením správa osobních financí nekončí.
  3. Ujistěte se, že bankou nastavené podmínky jsou pro vás akceptovatelné. Jestliže nesplníte to, co je pro maximální výnos potřebné, získáte jen jeden z mnoha nevýhodných spořicích produktů.
  4. O peníze na spořicím účtu se starejte. Stanovujte si cíle, pravidelně spořte a mějte přehled o tom, jak vysoké zhodnocení vám každý měsíc přinesou.

 



Úrokové sazby na spořicích účtech opět rostou. Jak vytěžit ze spořicího účtu maximum?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15562678704

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více