Už i banky začínají propouštět. Práci v bance už tak snadno nenajdete


18. 01. 2021  00:58     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Jedna z největších tuzemských bank Komerční banka oznámila, že bude v tomto roce propouštět. Na dlažbě tak má skončit až 250 jejích zaměstnanců. Zprávu zaznamenala paní Poplatková, kterou informace překvapila. Ještě na začátku loňského roku totiž zamětnanci bankám chyběli. Nyní je vše jinak. Propouštění u bank nevěstí nic dobrého.

Už i banky začínají propouštět. Práci v bance už tak snadno nenajdete




Komerční banka se rozhodla v tomto roce propusti 3,5 procenta svých zaměstnanců. Paní Poplatková se zprávu dočetla na serveru Novinky.cz. Podle informací zaměstnávala Komerční banka v roce 2019 až 7200 zaměstnanců. Propouštění se tak může týkat přibližně 250 lidí. Dvě třetiny lidí mají být propuštěny přímo z centrály banky a asi 20 procent z propuštěných může najít jiné místo v rámci banky.

Jedná se o překvapivou zprávu. Ještě loni totiž banky hledaly nové zaměstnance. Krize se však silně dotkla i bank. Ve skutečnosti i v krizi banky velmi dobře prosperují. Všechny významné banky se nachází stále v miliardových ziscích. Oproti předminulému roku se však tyto zisky snížily v průměru na polovinu. 

Je pravděpodobné, že se k propouštění připojí i další tuzemské banky. "No jo, zlaté časy zřejmě skoničilly", povzdechne si paní Poplatková. Bylo by ale dobré, kdyby v rámci propouštění začaly také tuzemské banky výrazně více investovat. Vzhledem k výši minulých zisků, které končily v drtivé většině v zahraničí, byly investice velice nízké. I proto také rozhodně nepatříme mezi inovační velmoc v bankovnictví, kdy je před námi i relativně chudší Polsko.

Souhlasíte se zákazem prodeje pro život nepotřebných věcí v obchodních řetězcích?


Celkový počet hlasujících: 6

Pan Poplatek souhlasí s omezením obchodních řetězců prodávat zboží, které není nezbytné pro přežití (oblečení, obuv, domácí potřeba apod.). Vidí to jako ukončení diskriminace malých obchodů, které musí mít zcela zavřeno a nemohou toto zboží prodávat. Paní Poplatková naopak s omezením nesouhlasí. Vidí to jako další zbytečné omezování. Navíc příjde o poslední možnost, kde mohla nakoupit ještě zboží potřebné pro domácnost nebo oblečení pro své děti.



Už i banky začínají propouštět. Práci v bance už tak snadno nenajdete

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12447564832

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více