V německé Fidor Bank vylepšíte úrok tlačítkem „Like


06. 11. 2012  09:08     BP.com     komentáře (0)

V rámci letošního ročníku soutěže "Ideální banka 21. století" psali studenti práce na téma "proklientská banka". A v řadě textů se to jako zaklínadlem hemžilo jedním slovem - INOVACE. My jsme se proto rozhodli, že vám, našim čtenářům a klientům tuzemských bank, budeme ukazovat zajímavé příklady a směry bankovních inovací ve světě. V minulém týdnu jsme byli v Turecku, dne to budeme mít blíž – podíváme se do Německa.





Tam totiž působí zajímavý úkaz mez i bankovními domy, který opět dokazuje, že budoucností jsou sociální sítě. Pro Fidor Bank nejen že kontakt skrze Facebook představuje to samé, jako když se na pobočce kterékoliv jiné banky upíšete bankovnímu poradci, ale hlavně – jde o první světový koncept, kde si na Facebooku mohou klienti vylepšovat úrokovou míru svých vkladů, tzv. „Like-Zins

.

STRÁNKY BANKY NALEZNETE ZDE

.

Pravidlo je jednoduché – čím více „Like“ na Facebooku, tím větší je úroková sazba. Na začátku roku začíná sazba na 0,5 % p.a. a banka ji ke každému 25. dni v měsíci zvedá či nezvedá podle toho, kolik přibylo nových „Like“. V minulém roce po nasbírání 22 tisíc „Like“ začala banka vyplácet úroko 1,5 % p.a., a to do konce roku. V lednu se úrok vrátil na 0,5 % a jede se znovu.

.

JAK BANKU HODNOTÍ CHRIS SKINNER Z FINANCIAL SERVICES CLUB BLOG?

.

Fotky:

 
 
.
Myslíte, že by něco podobného mohlo fungovat i u nás?


V německé Fidor Bank vylepšíte úrok tlačítkem „Like

Diskutovat (0)