Velikonoční neděle. Obětovat se pro druhé není špatné


04. 04. 2021  00:36     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Velikonoční neděle je znakem a důkazem toho, že obětovat se pro druhé není vůbec špatné. Tedy v našem přiměřeném podání myslet na druhé a pomáhat druhým, není nic špatného. Naopak tato ctnost v tomto individuálním a často bezohledném světě velmi chybí.

Velikonoční neděle. Obětovat se pro druhé není špatné




Velikonoční neděli slavíme jako zmrtvýchvstání páně, Vzkříšení Ježíše Krista znamená vítězství nad smrtí a vítězství života. Ježíš Kristus se obětoval pro druhé, zakusil neskutečná utrpení a odměnou zato mu nebyla smrt a nicota, ale věčný život v nebesích. Pro naši realitu to znamená neobyčejně cenný vzkaz. 

Nebojte se pomáhat druhým, nebojte se obětovat pro své blízké. Právě v tom je poslání a radost života. Rozdávání dobré nálady, pozitivního pohledu na svět a radosti jako takové je to největší poslání. Pro dobrého člověka není největším darem auto, hodinky, nebo zlatý šperk, ale pozornost milovaného člověka a jeho láska, vědomí, že za ním stojí a že mu pomůže. To je hodnota překonávající čas i materiální hodnoty.

Až jednou budou peníze skutečně jen prostředkem pro zajištění potřeb lidí, nebudou už cílem, a hlavní hodnotu budou mít dobré vztahy mezi lidmi, pak teprve budeme mít společnost, kterou chtěl nebo chce i Ježíš Kristus a jejíž budoucí vytvoření svým sebeobětováním sledoval. Ano, je to utopie, jakási pohádka. Ale proč se bát i cílů, které za svého života třeba ani nedosáhneme, nebo je můžeme dosáhnout jen v rámci svého minisvěta, tedy v rámci své rodiny. 

I tento den se zamysleme nad svými životy. Zamysleme se nad tím, zda ostatním dáváme tolik nebo dokonce více než si od nich bereme, zda náš život je obohacením pro život ostatních a naše chování není spíše zátěží pro druhé. Snažme se být lepšími.



Velikonoční neděle. Obětovat se pro druhé není špatné

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12596891760

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více