Víme první:
Novinky u Raiffeisenbank změní i sazebník, banka vydala podrobný popis


31. 08. 2012  11:44     BP.com / tz     komentáře (0)

Raiffeisenbank v průběhu podzimu představí celou řadu novinek, o nichž dnes informovala v tiskové zprávě. Součástí těchto změn je i úprava sazebníku účinná od 1. listopadu 2012. Ty se banka rozhodla prezentovat velmi transparentně (viz příloha – srovnávací tabulka), včetně návodu, jak se vyhnout případným negativním cenovým dopadům.





KOMENTÁŘ REDAKCE BP.COM:

„Alfou a omegou boje proti poplatkům, který od roku 2005 server BankovniPoplatky.com vede, je především netransparentnost sazebníků bank a z toho vyplývající abnormality a absurdity v cenové politice panující na tuzemském bankovním trhu. Nezapomínejme, že žijeme v tržním prostředí, kde se pohybuje několik desítek konkurujících se bankovních domů. Zákazník by měl mít jednoduchý přístup k cenám za jednotlivé služby, které si pak může porovnat a na jejich základě se rozhodnout, jaké služby a u jaké banky bude spotřebovávat. Výše poplatků, pokud je transparentně deklarovaná, není problém – každý klient se podle ní může zařídit. Raiffeisenbank dnešním zveřejněním obsáhlého cenového srovnání „před a po“, obsahující návod, jak se poplatku vyhnout, udělala krok kupředu a ukázala, jak by měla vypadat transparentní cenová politika banky. Tuto skutečnost velmi oceňujeme.“

TISKOVÁ ZPRÁVA:

Raiffeisenbank v průběhu podzimu představí celou řadu novinek, které klientům přinesou nové výhody a ojedinělé služby. Banka mj. představí novinky na eKontu, které umožní uzpůsobit náklady na vedení účtu potřebám majitele účtu. S tím souvisí i změna ceníku, která se dotkne především starých, již nenabízených účtů a balíčků.

Raiffeisenbank v rámci své nové strategie připravila pro své klienty pro podzimní měsíce řadu novinek. „Novinky budeme představovat postupně, k největším změnám dojde u eKonta, představíme rovněž nové kreditní karty a již máme dokončenou aplikaci pro chytré telefony, která nabídne oproti současné nabídce zajímavé nové služby,“ uvedl výkonný ředitel Raiffeisenbank zodpovědný za retail Jiří Čapek.

.

„Změny na eKontu umožní klientům více přizpůsobit náklady na bankovní účet svému chování, budou mít možnost využít takový účet, který nejlépe odpovídá jejich potřebám,“ dodal Jiří Čapek. V oblasti kreditních karet banka v létě představila základní kreditní kartu a rovněž nejprestižnější kreditní kartu na českém trhu, nyní toto portfolio doplní o dvě nové karty určené pro bonitnější klienty.

S chystanými úpravami na eKontu, které banka představí v následujících týdnech, dojde od 1. listopadu rovněž ke změnám v ceníku Raiffeisenbank. „Naší strategii neměníme, podobně jako v minulých letech chceme i při této změně klienty inspirovat k aktivnímu využívání účtu eKonto
a přímého bankovnictví. Drtivá většina změn se tak nedotkne majitelů eKonta, ale pouze starých cenových programů, které již novým klientům nenabízíme a jejichž uživatele chceme motivovat k přechodu na eKonto,“ komentoval změny Jiří Čapek.

.

Prakticky jedinou výraznější změnou týkající se eKonta je změna poplatku za měnovou složku
u multiměnových účtů z 15 na 29 Kč. Při splnění věrnostních podmínek má ale klient nadále tři měnové složky zdarma. Ke změně ceny dochází rovněž u smluvní pokuty za vznik nepovoleného záporného zůstatku. „Zároveň ale chceme dát klientům možnost, aby se do nepovoleného debetu vůbec nedostali. Pokud tedy klesne jejich zůstatek na účtu pod určitou částku, obdrží od nás nově SMS upozorňující na hrozící vznik nepovoleného debetu,“ uvedl Jiří Čapek.

Banka od listopadu zvyšuje ceny za vedení již nenabízených účtů a balíčků, cena se u každého z těchto balíčků zvyšuje o 10 Kč měsíčně, roste rovněž cena za vedení přímého bankovnictví
či platebních karet u těchto starých cenových programů tak, aby klienti byli motivováni k přechodu na eKonto. Zároveň se zvyšují ceny těch služeb, u kterých má klient alternativu v internetovém bankovnictví: o 10 Kč se zvyšuje cena za podání papírového platebního příkazu, o 5 Kč roste cena za využití kanálu telefonního bankovnictví, z 20 na 30 Kč roste cena poštovného.

Veškeré změny ceníku vstoupí v platnost 1.  listopadu, nový ceník včetně změnového listu a tipů, jak platit za bankovní služby co nejméně, zveřejní banka na svých internetových stránkách v nejbližší době. „O změnách ceníku chceme klienty informovat co nejvíc transparentně, kromě změnového listu a rad tak poprvé budeme prostřednictvím cílené kampaně oslovovat konkrétní klienty, kterých se změny cen týkají, a budeme společně hledat řešení, jak jejich náklady na bankovní služby optimalizovat,“ uzavřel Jiří Čapek.

Tomáš Kofroň

Raiffeisenbank a.s.



Víme první: Novinky u Raiffeisenbank změní i sazebník, banka vydala podrobný popis

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15643755360

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více