Visa Europe podporuje mobilní platby ILQ


21. 10. 2013  15:20     tz     komentáře (0)

Asociace Visa Europe, jež je s necelými 6 miliony karet lídrem na českém trhu, podpořila nový platební nástroj, který spotřebitelům výrazně usnadní život. Majitelé platebních karet a současně chytrých mobilních telefonů mohou nyní začít platit ještě snadněji, a to přes ’platební kartu v mobilním telefonu’. Nový platební nástroj s názvem ILQ nabízí česká společnost Red Eggs, s.r.o.

Visa Europe podporuje mobilní platby ILQ




“Pro uskutečnění první platby kartou v mobilním telefonu stačí mít chytrý telefon a platební kartu Visa. „To je vše, co uživatel potřebuje k bleskovému uhrazení poplatku za parkování, za pořízení lístku MHD nebo třeba uhrazení papírové faktury.” vysvětluje Marcel Gajdoš, regionální manažer Visa Europe pro Českou a Slovenskou republiku.

Asociace Visa Europe se spolu se českou společností Red Eggs, s.r.o., která nový platební nástroj nabízí a vyvíjí, dohodla na sloganu “ILQ works with Visa”. Na vývoji zabezpečení ILQ se podílel i přední český kryptolog Vlastimil Klíma.

“Na rozdíl od ostatních platebních metod je ILQ uživatelsky naprosto jednoduché, nevyžaduje žádný speciální hardware, žádnou instalaci proprietární aplikace, registraci ani nutnost stát se uživatelem konkrétní banky. I sebelepší technologie je ovšem bezvýznamná, pokud nemá obchodní partnery, není bezpečná ani uživatelsky přitažlivá.,” dodává CEO Red Eggs, s.r.o. Pepe Rafaj.

Rostoucí zájem Čechů o používání platebních karet při nákupu zboží a služeb běžné spotřeby dokládá celkový počet užívaných karet Visa. Ten na konci září roku 2012 činil v tuzemsku 5,622 milionu. Situace za posledních pět let potvrdila, že nahrazování plateb v hotovosti kartou se výrazně zrychlilo. Celkové útraty karet Visa se od té doby více než zdvojnásobily - od 10 miliard euro v roce 2005 až na 23,7 miliard euro v loňském roce. Loni se uskutečnilo více než 183 milionů transakcí na prodejních místech (POS) po celé České republice, což představuje meziroční nárůst více než 14,82%. U obchodníků bylo kartami Visa utraceno více než 6,6 miliardy euro. To znamená nárůst o 13,88%.



Visa Europe podporuje mobilní platby ILQ

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16408804752

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více