Vstřícná banka:
Dejte České spořitelně své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018


02. 11. 2018  00:34     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Vstřícná banka - v rámci projektu prvního klientského ratingu bank, mají i čtenáři serveru Bankovní poplatky unikátní možnost ohodnotit tuzemské banky a vystavit jim své vysvědčení. Přečtěte si jak vstřícná byla mBank a rovnou ji ohodnoťte! ČTĚTE DÁLE!

Vstřícná banka: Dejte České spořitelně své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018




Česká spořitelna snižuje úrokové sazby hypoték u vybraných fixací o 0,2 % a nově nabízí 20letou fixaci úrokové sazby ve výši 3,49 %

Reaguje tak na stále rostoucí zájem Čechů financovat své vlastní bydlení. Snížení se v rámci akční nabídky týká nejvyužívanějších hypoték s fixacemi na 5, 8 a 10 let. Úrokové sazby u hypoték s fixací na 5 let budou nově začínat na 2,49 % ročně, u hypoték s fixací na 8 let na 2,59 % ročně a u hypoték s fixací na 10 let na 2,69 % ročně. Sazby platí pro hypotéky do 80 % hodnoty nemovitosti.

To už je taková labutí píseň nejlepších časů hypoték, které jsou už za námi. ČNB od prvního října, tedy hned na začátku čtvrtého čtvrtletí výrazně zpřísnila přístup k hypotékám. Kdo si ještě včas zafixoval úrokovou sazbu u hypotéky na co nejdelší dobu udělal zřejmě dobře. Úroky se totiž budou i do budoucna výrazně zvyšovat a na hypotéky tak už tolik lidí zdaleka nedosáhne. Bude zajímavé sledovat, jak se banky s rostoucími úrokovými sazbami vyrovnají a zda je v plném rozsahu přetaví do konečných úrokových sazeb pro své klienty.


čs TUTO BANKU MŮŽETE OHODNOTIT PŘÍMO ZDE!

 


Konsolidovaný čistý zisk České spořitelny za 1. pololetí 2018 vzrostl v porovnání s loňským pololetím o 2,6 % na 7,9 mld. Kč

Česká spořitelna vykázala k 30. červnu 2018 neauditovaný konsolidovaný čistý zisk počítaný podle mezinárodních standardů pro finanční výkaznictví (IFRS) ve výši 7,9 mld. Kč. Čistý zisk za 1. pololetí 2017 činil 7,7 mld. Kč. V meziročním porovnání se tak čistý zisk zvýšil o 2,6 %. Rovněž provozní zisk zaznamenal díky silnému růstu úvěrových obchodů navýšení o 0,9 % na 9,5 mld. Kč.

Česká spořitelna může slavit. Zisk se jí tak zvýšil o necelá tři procenta. Docela dobrý výsledek na tak velkou banku. Zatímco banka a její akcionář může slavit, klient toho ke slavení až zase tolik nemá. Jeho těžce vydělané peníze, které zaplatil za různé služby a poplatky bance odplynou do zahraničí, kde bude vylepšovat bilanci zahraničním bankám. Zpět do banky se toho bohužel až tolik neinvestuje.

 

Zájem o nové hypotéky v červnu vzrostl o 5 %, klienti preferují zejména dlouhé fixace. Akční nabídku zlevněných hypoték mohou využít do 19. srpna

Zvýhodněné úrokové sazby u nejvyužívanějších hypoték s fixacemi 5, 8 a 10 let mohou zájemci o vlastní bydlení využít do 19. srpna. Právě u těchto hypoték snížila Česká spořitelna v rámci akční nabídky od 2. července úrokovou sazbu o 0,2 % a klienti mohou získat hypotéku s fixací na 5 let od 2,49 % ročně, s fixací na 8 let od 2,59 % ročně a hypotéku s fixací na 10 let od 2,69 % ročně. Sazby nadále platí pro hypotéky do 80 % hodnoty nemovitosti. Česká spořitelna jako jedna z mála bank na trhu nadále nabízí hypotéku s fixací úrokové sazby na 20 let.

Klienti určitě na takovou nabídku zareagovali, ale určitě to nebylo jen tak skvělou nabídkou banky, ale především blížícím se zpřísněním podmínek pro poskytnutí hypoték. Zájem o hypotéky se tak v posledních týdnech před regulací zvýšil až o dvacet procent. Následně se však očekává pokles zájmu o hypoteční úvěry.

 

S blížící se platností regulačních opatření roste zájem o hypotéky. Za stávajících podmínek o ně mohou zájemci žádat do 31. září

Zájem o hypotéky v průběhu srpna vzrostl oproti červenci o téměř třetinu. Rostoucí trend lze očekávat i v průběhu září, kdy lze až do konce měsíce u České spořitelny požádat o hypotéku na poslední chvíli za stávajících podmínek. S ohledem na rostoucí cenu peněz na trhu Česká spořitelna od 17. září mírně zvyšuje úrokové sazby u hypoték.

Je zajímavé jak předem ohlášená regulatorní opatření, místo aby na počátku poptávku omezovaly, ji naopak výrazně zvyšují. Lidé si tak nakoupí do zásoby, nebo si do zásoby pořídí třeba právě ty hypotéky. Však kdo by také čekal na to, až mu hypotéku zamítnou. A současně se spořitelna férově „chlubí“ tím, že zvyšuje úroky z hypoték, resp. je zvyšovat musí, protože úrokové sazby ČNB už dosahují takřka 1,5 procenta.



Vstřícná banka: Dejte České spořitelně své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12550337408

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více