Vstřícná banka:
Dejte Komerční bance své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018


15. 11. 2018  00:54     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Vstřícná banka - v rámci projektu prvního klientského ratingu bank, mají i čtenáři serveru Bankovní poplatky unikátní možnost ohodnotit tuzemské banky a vystavit jim své vysvědčení. Přečtěte si jak vstřícná byla mBank a rovnou ji ohodnoťte! ČTĚTE DÁLE!

Vstřícná banka: Dejte Komerční bance své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018




Ekonomická prognóza Komerční banky - Obchodní válka je vůl

Růst české ekonomiky se po loňském extrémně vysokém růstu o 4,5 % postupně stabilizuje kolem 3 %, kde se bude pohybovat v letošním i příštím roce. Tahounem českého hospodářství zůstává domácí poptávka, vnější prostředí zastiňují protekcionistické tendence amerického prezidenta D. Trumpa a neschopnost vlády T. Mayové dotáhnout do zdárného konce jednání ohledně nastavení pravidel, která budou platit po odluce Velké Británie od Evropské unie v příštím roce.

Tedy, v té Komerční bance jsou ale sprostí. Obchodní válka je vůl? No nic proti úderným titulkům, které mají přivést nové čtenáře, ale na druhou stranu by měla tisková zpráva, tím spíše týkající se ekonomiky znít trošku seriózně. No fuuuj. Ale teď ke smyslu sdělení. Obchodní válka, kterou nyní rozpoutávají a gradují spojené státy, je skutečně problém.


kbTUTO BANKU MŮŽETE OHODNOTIT PŘÍMO ZDE!


Hospodářské výsledky Komerční banky ke dni 30. 6. 2018

Celkové výnosy klesly o 1,5 % na 15,4 miliardy Kč. Čisté úrokové výnosy, jež tvoří největší část celkových výnosů, byly meziročně vyšší o 3,7 %, díky nárůstu objemu vkladů a úvěrů, a rovněž nárůstu tržních úrokových sazeb, který přispěl k navýšení výnosů z reinvestování depozit. I přes zvýšení počtu zákazníků a jejich aktivit byly čisté poplatky a provize meziročně nižší o 1,5 %.

Tak jak je na tom po polovině roku Komerční banka? Čistý zisk banky činil 6,8 miliardy korun, tedy v podstatě stejně jako za stejné období loni. Jak už dávno víme, Komerční banka patří Francouzům. Víme tedy kam odteče v příštím roce zase téměř celý zisk banky za celý letošní rok. Tak zase až tak moc bankám k lepším ziskům nefanděme.

Komerční banka spustila „prázdninové“ vylepšení internetového bankovnictví

Novinky v internetovém bankovnictví Komerční banky MojeBanka se nesou přesně v duchu letních měsíců – vše podřídit pohodlí a jednoduchosti. Například přeposílání peněz mezi osobními i firemními účty nebylo nikdy jednodušší.

Chce se nám zvolat. Ať žijí prázdniny! Proč? Protože Komerční banka vylepšuje internetové bankovnictví. Tak aspoň, že nám banka umožní jednoduše přeposílat peníze mezi osobním a firemním účtem. Co lepšího už bychom si mohli přát. Heslem poslední doby je hlavně vše jednoduše. Ono to ale ve skutečnosti tak úplně vždy nefunguje. Jen si vzpomeňme na přeheslovanost, jakou musíme nyní u všech aplikací přežít.

Češi potřebují mít při zahraniční dovolené hotovost v peněžence, přestože stále více využívají i karty

Ačkoliv zahraniční transakce platebními kartami významně rostou, lidé stále chtějí mít v peněženkách i hotovost v eurech, dolarech nebo kunách. Téměř 60 % Čechů se totiž při cestě na zahraniční dovolenou spoléhá na peníze v cizí měně pořízené před odjezdem. Jen necelá desetina lidí upřednostňuje pouze výběry hotovosti v zahraničních bankomatech.

A je to i logické. Ne všude lze zaplatit kartou, navíc platby nemusí fungovat a pak by bylo velkým rizikem nemít u sebe nějakou potřebnou hotovost. Platby kartou a výběry ze zahraniční bankomatů sice rostou, ale výměně cizí měny do své peněženky se stejně většina tuzemských turistů nevyhne.

Překvapivé zjištění - U prvního drive up bankomatu v ČR převládají vklady nad výběry

Zajímavé výsledky přinesla statistika využívání prvního Drive-up bankomatu v České republice, který spustila Komerční banka ve spolupráci s Benzinou letos v červenci na čerpací stanici v Argentinské ulici v Praze. Za dva měsíce fungování činil objem vkladů téměř 10 milionů Kč, kdežto výběry přesáhly 8 milionů Kč.

První bankomat na čerpací stanici přinesl zajímavé výsledky. Lidé o něj více ukládali, než z něj vybírali. U ostatních banko-vkladomatů je poměr spíše opačný. Důvodem bude určitě fakt, že pro podnikatele je lepší s hotovostí zajet přímo autem na benzínku, než tahat tržbu na pěší zónu do nějaké pobočky banky, nebo ke vkladovému bankomatu, které mají banky často nelogicky u svých poboček.

Komerční banka zrychluje platby v českých korunách do jiné banky v ČR

Komerční banka zrychluje zpracování příkazů k úhradě do jiných bank v ČR. Částka v českých korunách je převedena v rámci jednoho dne, a to bez příplatku za prioritní zpracování.

No super, to co už v jiných bankách funguje, zavádí s velkou slávou už Komerční banka. To co by mělo být už samozřejmostí ale stojí bance zato, aby se pochválila. No nic proti tomu. Platí, že když klient pošle ze svého účtu i na účet do jiné banky platbu do 12 hodin, bude ještě tento den platba připsána na účet adresáta v jiné bance. Fakt dobrý. Jak to, že to nešlo udělat už dávno?

Komerční bance roste počet klientů s mobilním bankovnictvím, má jich nejvíce v ČR

Počet klientů, kteří v Komerční bance (KB) používají některou z aplikací mobilního bankovnictví - Mobilní banka (občané) nebo Mobilní banka Business (podnikatelé a firmy), překročil hranici 550 tisíc uživatelů. Podle přehledu počtu klientů s instalovanou aplikací mobilního bankovnictví v jednotlivých bankách, zveřejněném na serveru mediar.cz, je Komerční banka lídrem v České republice.

A čím, že se to banka zase pochlubila? Má nejvíce klientů s mobilním bankovnictvím. Hm. Tak Komerční banka je alespoň v něčem první. Asi má tu aplikaci opravdu čertovsky dobrou, že její klienti neodolají. No i z naší zkušenosti vyplývá, že Komerční banka má mobilní bankovnictví velmi kvalitně udělané a například s mobilním bankovnictvím UniCredit Bank se nedá vůbec porovnávat.

Komerční banka podpořila celosvětový úklidový den

Komerční banka (KB) se finančně, ale i aktivním zapojením svých zaměstnanců, připojila k celosvětové úklidové akci, jenž je v tuzemsku součástí projektu Ukliďme Česko. Cílem úklidového dne však, podle pořadatele Radka Janouška ze spolku Ukliďme Česko, není jen uklidit lesy, louky, řeky nebo města, ale také nastartovat v globálním měřítku diskuzi o současném způsobu nakládání s odpady.

A v Komerční bance zase uklízí. A uklízejí i zaměstnanci Komerční banky. No správně, jako v padesátých letech z kanceláří do přírody a manuálně zamakat. Ať ví taky zaměstnanci Komerční banky co je to skutečná práce vykonávaná rukama a pod širým nebem. Ale teď vážně, pokud to vůbec umíme. Ekologickou aktivitu banky i její zainteresovanost určitě vítáme a chválíme.

Komerční banka byla zařazena do FTSE4Good Index Series

Komerční banka byla nově zařazena do FTSE4Good Index Series. Tato řada indexů je jedním z nástrojů pro investory, kteří chtějí sladit své portfolio s vlastními hodnotami a usilují o investice do společností na základě jejich přístupu k řízení rizik v oblasti životního prostředí a sociální politiky a k firemnímu řízení (Governance). Komerční banka je jedinou společností z České republiky, která je do FTSE4Good Index Series zahrnuta.

Vůbec mi není zřejmé, proč Komerční banka a její mediální šamani přišli s takovou tiskovou zprávou, které drtivá většina klientů nemůže rozumět a ani si takovou zprávu nikdy nepřečtou. Přidaná hodnota takové zprávy se pak rovná nule. Přiznávám, že nerozumím nejen nadpisu, ale ani snaze o vysvětlení v dalších řádcích textu tiskové zprávy. Takovým jalovým zprávám by bylo dobré se pro příště vyhnout.



Vstřícná banka: Dejte Komerční bance své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15526874256

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2540
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6480
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8380
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4915
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0220
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0751
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více