Vstřícná banka:
Dejte Moneta Money Bank své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018


22. 11. 2018  00:59     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Vstřícná banka - v rámci projektu prvního klientského ratingu bank, mají i čtenáři serveru Bankovní poplatky unikátní možnost ohodnotit tuzemské banky a vystavit jim své vysvědčení. Přečtěte si jak vstřícná byla mBank a rovnou ji ohodnoťte! ČTĚTE DÁLE!

Vstřícná banka: Dejte Moneta Money Bank své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018




Monetu Money Bank, dříve GE Money Bank už hodnotíme pod tímto jejím novým názvem, který přijala 1. května 2016.

Moneta Money Bank platila a platí za velmi inovativní banku. V historii tak přišla s několika zásadními produkty, které změnily charakter bankovního trhu u nás. Za připomenutí stojí refinancování půjček, které po této bance začaly nabízet téměř všechny tuzemské banky a tento produkt je stále pro klienty velmi zajímavý. Banka se však nyní stále nově hledá a snaží se nějakým způsobem profilovat, což se jí zatím ne úplně dobře daří. Aktivita banka také v porovnání s minulými roky poměrně poklesla. Banka však do budoucna stále velký potenciál, na němž může stavět.


 moneta money TUTO BANKU MŮŽETE OHODNOTIT PŘÍMO ZDE!


Jak jsme konstatovali už minule, její hodnocení se v našem ratingu v poslední době mírně snižuje. Ke zlepšení ale musí banka přidat především v drobné, mravenčí práci s klienty. Tam má banka totiž velmi velké rezervy a ne každý klient je s touto bankou spokojený. Mediální propagace, inovace a jiné veliké věci nic neukazují o tom, jak se banka chová na mikroúrovni ke každému ze svých klientů. Postupy banky pak nejsou vždy proklientské. A nyní k těm aktualitám.

S čím přišla banka ve III. čtvrtletí 2018

Třetí čtvrtletí bylo u této banky znamením skutečně převratné a šokující zprávy. Vlastník Air Bank a Home Credit chce totiž Monetu Money Bank sloučit s Air Bank, která se stane hlavní značkou celé skupiny. Moneta Money Bank by tak jako samostatná banka a samostatná značka zanikla. Klienti této banky se tak zřejmě stanou do dvou let automaticky klienty Air Bank. A na druhou stranu se Air Bank stane jednou z největších tuzemských bank s velmi širokou pobočkovou a bankomatovou základnou.

Služby MONETA Money Bank budou k dispozici v pobočkách České pojišťovny a naopak

MONETA Money Bank a Česká pojišťovna uzavřely strategickou dohodu a budou nabízet vybrané finanční produkty a služby navzájem ve svých pobočkách.

Moneta asi žárlila na tzv. Bankopojištění se kterým přikvačila už před mnoha měsíci ČSOB a zatoužila vydělávat nejen na poplatcích, ale také na provizích z pojištění. Proto se sčuchla s Česko pojišťovnou a budou si vzájemně dohazovat ulovené klienty. Však jo. Proč jednoho klienta nevyždímat hned několikrát, když už si přišel a chce se nechat vyždímat. Navíc všechny ty nabídnuté produkty velmi rád a s úsměvem využije.

MONETA Money Bank slavnostně otevřela dvacátou modernizovanou pobočku

Pohodlnější vyřízení svých osobních a podnikatelských financí nyní nabízí pobočka MONETA Money Bank v Litoměřicích, která se v těchto dnech otevřela veřejnosti na nové adrese Mírové náměstí 158/31. Obchodní místo v moderním designu přináší obyvatelům města a jeho okolí komfortnější a rychlejší obsluhu s důrazem na zachování diskrétnosti.

To je skvělé. Jen ať Moneta modernizuje a vylepšuje své pobočky. Už je totiž připravuje pro značku Air Bank. Kdo by ještě nedávno řekl, že Air Bank jako úplně nová banka pohltí mnohem větší a starší Monetu? No i zázraky se někdy dějí.

MONETA Money Bank nabídne u svých poboček veřejné nabíječky pro elektromobily

Urychlit rozvoj elektromobility v celé České republice se rozhodla MONETA Money Bank. Ve spolupráci s tuzemskou technologickou společností Olife Energy zahájila rozsáhlý projekt, jehož cílem je v blízkosti svých bankovních poboček napříč zemí vybudovat hustou síť mnoha desítek komerčních dobíjecích stanic určených k veřejnému využití. Prvních padesát by dle plánu mělo být instalováno již do poloviny roku 2019 a banka je bude využívat rovněž pro vlastní potřebu.

Konečně také nějaká ekologická aktivita v tomto čtvrtletí. A také zajímavý nápad. Uvidíme jak rychle a v jakém množství bude Moneta nabíječky budovat. Moneta jako bank tak může přitahovat spontánně jako současné či nové klienty právě majitele elektromobilů.

MONETA Money Bank ve spolupráci s Evropským investičním fondem podpoří malé a střední podniky

Tuzemské malé a střední firmy do 250 zaměstnanců nyní mohou u MONETA Money Bank využít pro své financování úvěr EU Investice s bezplatnou zárukou Evropského investičního fondu (EIF). Nabídka je určená živnostníkům i firmám především z oblasti výroby, obchodu, dopravy, zemědělství a služeb. S úvěrem EU Investice si lze pořídit například stroje, technologie, nemovitosti či nehmotná aktiva. Na základě spolupráce s Evropským investičním fondem poskytne MONETA Money Bank zvýhodněné úvěry během následujících tří let v celkové výši až 2,7 miliardy Kč. MONETA Money Bank je s milionem klientů, více než 200 poboček a 654 bankomaty čtvrtým největším finančním ústavem v České republice.

Hezky se Moneta pochválila, že je čtvrtou největší bankou v ČR. Jakmile ji ale pohltí zatím menší Air Bank, stanou se spojené banky dokonce třetí největší bankou v České republice s bezmála dvěma miliony klientů. Podpora malých a středních podniků je pak velmi chválihodné. Uvidíme jak efektivní však tato podpora ve skutečnosti bude.

MONETA Money Bank nově nabízí výběr hotovosti z celosvětově unikátního pojízdného bankomatu

Návštěvníci letních festivalů a dalších velkých společenských akcí už budou mít díky MONETA Money Bank u sebe vždy dostatek hotovosti. Pokud jim dojde, stačí najít zcela nový pojízdný bankomat MONETA Money Bank s oblíbeným kocourem na boku. Služba je k dispozici klientům všech bank a nonstop. MONETA Money Bank obsluhuje milion klientů a provozuje více než 200 poboček a 654 bankomatů, což představuje čtvrtou nejhustší síť v zemi.

Moneta se chlubí mobilním bankomatem. Je pravda, že je to šikovný a chytrý nápad. Ale třeba Česká spořitelna už takovou službu nabízí už dávno například na festivalu Colors of Ostrava. Takže se určitě nejedná o nápad unikátní. Jinak je z tohoto nápadu cítit i návrhy studentů v naší soutěži Ideální banka 21. století, kde mobilní bankomat navrhovali studenti už před několika lety.

Výsledky skupiny MONETA za první pololetí 2018

MONETA za první pololetí letošního roku dosáhla konsolidovaného čistého zisku 2,1 miliardy Kč a návratnosti hmotného kapitálu 19,6 %. Banka disponuje dostatečnou kapitálovou kapacitou pro podporu dalšího růstu úvěrů a investic a zároveň si udržuje nadstandardní likvidní pozici s ukazatelem krytí likvidity 161 %.

Moneta je další ziskovou bankou. Za první pololetí roku 2018 vydělala 2,1 miliardy korun. Na rozdíl od větších konkurenčních bank nepatří Moneta zahraničnímu vlastníkovi jako tomu bylo dříve. Zisk banky tak z velké většiny nepoputuje do zahraničí, což je velmi pozitivní.

MONETA Money Bank s novou kampaní s nulovým úrokem pro živnostníky

MONETA Money Bank spouští 20. srpna novou komunikační kampaň na podporu nezajištěného a neúčelového úvěru Expres Business. Atraktivní nabídkou nulového úroku po dobu prvních třech měsíců chce banka oslovit především živnostníky, svobodná povolání a malé firmy a posílit tak svou pozici šampiona ve financování tohoto segmentu. Kampaň pochází z dílny agentury Kaspen/Jung von Matt, objeví se ve formátech TV spotu, billboardů, spotu v rádiu či internetové inzerce.

Banka chce podporovat živnostníky a malé podnikatele a to tím, že jim odpustí na tři měsíce úhradu úroků u úvěrů. Tedy aby byl podnikatel podpořen touto bankou, musí si u ní půjčit, přičemž úlevu získá podnikatel pouze na čtvrt roku a pak už bance stejně vesele platí ve formě úroků. No nevím jestli bych toto nazval podporou, ale možná spíše krátkodobou úlevou.


 



Vstřícná banka: Dejte Moneta Money Bank své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16208557920

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2610
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6690
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8540
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3485
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9780
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0765
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více