Vstřícná banka:
Dejte Sberbank své vysvědčení - III. čtvrtletí 2018


13. 07. 2018  00:16     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Vstřícná banka - v rámci projektu prvního klientského ratingu bank, mají i čtenáři serveru Bankovní poplatky unikátní možnost ohodnotit tuzemské banky a vystavit jim své vysvědčení. Přečtěte si jak vstřícná byla mBank a rovnou ji ohodnoťte! ČTĚTE DÁLE!

Vstřícná banka: Dejte Sberbank své vysvědčení - III. čtvrtletí 2018




Klienti Sberbank CZ soutěžili o letenky

Zástupci Sberbank CZ předali třem hlavním výhercům klientské soutěže vouchery na letenky v hodnotě 20 tisíc Kč a palubní kufry v zelené korporátní barvě. Cílem bylo odměnit klienty a podpořit znalost claimu „Na penězích záleží“, který banka používá ve spojení se svým konceptem FÉR produktů.

Používat tzv. odměny ve formě losování není v rámci bankovních služeb úplně vhodné. Pokud chci někoho odměnit, měl bych odměnit pokud možno každého kdo splní nějakou podmínku, nebo ideálně dlouholeté či věrné klienty. Pokud se z bankovních služeb a odměňování dělá loterie, nevypadá to moc dobře. Přijde mi ponižující, abych byl jako věrný klient banky odměněn jen když mě někde někdo vylosuje, což je téměř nulová pravděpodobnost mezi tolika klienty.

TUTO BANKU MŮŽETE OHODNOTIT PŘÍMO ZDE!

72ecd47f362eb8044c5bc0ad8722_w480_h370_g295a8c2891

FÉR spoření PLUS s oceněním Finanční produkt 2017

Spořicí účet FÉR spoření PLUS od Sberbank CZ se umístil na 3. místě v kategorii spořicích účtů soutěže Finanční produkt 2017, kterou vyhlašuje renomovaný finanční portál Finparáda.cz. Sberbank CZ tak potvrdila pozici banky, která dlouhodobě poskytuje jedno z nejvyšších úročení vkladů, její spořicí účet obhajuje stupně vítězů již po několik let v řadě.

Fér spoření PLUS získalo v soutěži Finanční produkt 2017 třetí místo. No není to první příčka, ale i tak se jedná pro banku této velikosti a významu o poměrně velký úspěch. Banku je skutečně nutné pochválit za výši úroků u spořících účtů, které patří k nejvyšším na trhu. Banka tak ukazuje, že umí specializovat a v produktech na které se specializuje patří ke špičce, nebo k nejlepším na trhu.

Sberbank CZ loni rozdělila přes 418 tisíc Kč na charitativní projekty

Především prostřednictvím nadačního fondu Sberbank CZ v roce 2017 podpořila 11 projektů částkou 418 354 Kč. Příspěvky banky směřují prostřednictvím neziskových organizací na konkrétní pomoc zejména ohroženým dětem a ženám, zdravotně postiženým, seniorům, na podporu vzdělávání, finanční gramotnosti a ekologických projektů.

418 tisíc korun není kdovíjaká částka. V praxi by stačila tak na jeden lepší invalidní automatický vozík. Když se ještě tato částka rozdělí mezi 11 projektů, nepořídí se z toho téměř nic. Ale nebuďme nevděční. I mnohem větší banky podporují charitativní projekty obdobnými částkami, takže to není zase až tak hrozné, jak to může na první pohled vypadat a bance za podporu charitativních projektů určitě poděkujme.

Sberbank CZ spouští novou kampaň na FÉR půjčky

Kampaň Sberbank CZ se nese v duchu stávajícího kreativního konceptu „Na penězích záleží“, ale s novým motem: „Mít jeden druhého je víc než peníze. Ale každý si občas potřebuje půjčit.“ Klientům od 11. února 2018 nabídne FÉR půjčku s nejnižší sazbou 4,8 % a garancí lepší sazby.

 

Půjčka se sazbou 4,8 procenta patří skutečně k těm nejvýhodnějším. Alespoň u nákladů na financování úvěru na penězích skutečně záleží a proč platit více, když si můžu mezi velkou konkurencí bank vybrat půjčku nejvýhodnější. Uvidíme jak dlouho si bude moci Sberbank dovolit garanci lepší sazby, zvlášť ve chvíli kdy se očekává růst úroků ze strany České národní banky a obecně růst úroků u většiny úvěrů.

 

Sberbank CZ meziročně zvýšila zisk o 56 % na 424 milionů Kč

 

Rok 2017 byl pro Sberbank CZ ve znamení rekordních objemů prodejů a výrazného růstu hospodářského výsledku. Banka meziročně zvýšila čistý zisk o 56 % na 424 milionů Kč. Přispěl k tomu především vysoký zájem o hypotéční a spotřebitelské úvěry a úvěry pro podnikatele, u firemních klientů vysoký růst výnosů z obchodování na finančních trzích.

 

Zisk této banky se zvýšil o velmi výrazných 56 procent a dosáhl 424 milionů korun. Jasně nejedná se o zisk přesahující deset miliard korun jako je tomu u největší bank, ale vzhledem k velikosti banky se jedná o zisk velmi slušný. Jsou banky, kterým i v roce 2017 zisk klesl, naopak této bance masivně vzrostl. To znamená, že banka hospodaří dobře a i přes svou nevelikost je v mnoha ohledech vysoce konkurenceschopná. Banka má tak jisté své místo na trhu a nehodlá na tom nic měnit.

Sberbank CZ zvyšuje úroky termínovaných vkladů

Od 30. března zvyšuje Sberbank CZ úrokové sazby korunových termínovaných vkladů. Banka klientům zvýhodní sazby až o 0,30 % ročně. Vklady budou nově úročeny u roční fixace sazbou 0,60 %, u dvouleté 0,80 % a u tříleté 1,10 % ročně. Sberbank CZ tak opět potvrzuje pozici banky, která dlouhodobě poskytuje jedno z nejvyšších úročení vkladů.

I díky očekávaným zvýšením úroků ze strany České národní banky si může Sberbank dovolit zvyšovat úrokové sazby u termínovaných vkladů a spořících účtů. Její úrokové sazby tak vedle družstevních záložen patří k těm nejvyšším. Právě v tomto segmentu patří Sberbank mezi nejlepší banky na tuzemském trhu. Takže pokud chcete slušné zhodnocení prostředků, můžete zkusit právě termínované vkladu u Sberbank.


 



Vstřícná banka: Dejte Sberbank své vysvědčení - III. čtvrtletí 2018

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12575611136

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více