Vstřícná banka:
Dejte Sberbank své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018


13. 12. 2018  00:24     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Vstřícná banka - v rámci projektu prvního klientského ratingu bank, mají i čtenáři serveru Bankovní poplatky unikátní možnost ohodnotit tuzemské banky a vystavit jim své vysvědčení. Přečtěte si jak vstřícná byla mBank a rovnou ji ohodnoťte! ČTĚTE DÁLE!

Vstřícná banka: Dejte Sberbank své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018




Sberbank po převzetí tehdejší Volksbank výrazným způsobem oživila. Typicky zelená, ekologická barva je dobře vidět a je sympatická. Banka je také aktivnější. Je vidět, že se Sberbank snaží zachytit na novém trendu růstu nízkonákladových bank a zájmu o ně. To je také v této chvíli a situaci na trhu jediná možná cesta jak relativně rychlým způsobem dosáhnout posílení pozice na trhu.

V opačném případě by totiž banka, stejně jako její právní předchůdkyně upadla do zapomnění a nevýznamnosti. A tomu se bude chtít Sberbank určitě vyhnout. Důkazem oživení aktivity banky jsou i následující řádky hodnocení.


 SberbankTUTO BANKU MŮŽETE OHODNOTIT PŘÍMO ZDE!


Sberbank i ve III. čtvrtletí 2018 prokázala, že je skutečně zelenou bankou a také se na ekologické aspekty a otázky zaměřovala.

Tým Sberbank ušetřil 1,6 milionů gramů CO2

44 zaměstnanců Sberbank CZ se zapojilo do projektu Do práce na kole. Každý den do banky běhali, jezdili na kole či chodili pěšky. Celkově za měsíc zdolali 12 634 kilometrů. Díky tomu životnímu prostředí ulehčili o 1,6 tun oxidu uhličitého a zastali 3 vzrostlé stromy, kterým trvá celý jejich život, než takový objem škodlivin pohltí.

Tak zaměstnanci Sberbank se tedy vyznamenali. Pouhých 44 lidí ušetřilo 1,6 tun oxidu uhličitého. To je opravdu bomba. Díky aktivitě zaměstnanců také zachráníme tři vzrostlé stromy. Ale ano, jedná se o hezkou a zajímavou aktivitu a způsobem jak téma ekologie v rámci banky, ale i navenek úspěšně propagovat a zároveň jít sám příkladem.

The Banker: Sberbank na prvním místě žebříčku bank CEE

Sberbank se umístila na prvním místě žebříčku Banky střední a východní Evropy 2018 sestavovaného časopisem The Banker. Regionální hodnocení CEE je součástí každoročního žebříčku The Banker "Top 1000 světových bank ". Kritériem pro hodnocení byla mimo jiné ziskovost, návratnost kapitálu nebo Tier 1 kapitál, vycházející z finančního výkaznictví za rok 2017.

No tak vida. I tato zelená a malá banka se dokázala umístit v prestižní mezinárodní anketě. Sberbank se tak stala vítězem žebříčku Banky střední a východní Evropy za rok 2018. Ani v naší anketě Vstřícná banka se neumisťuje Sberbank špatně. Například v kategorii Zelená banka se už po druhé Sberbank umístila na druhém místě.

Zaměstnanci Sberbank CZ oblékli pekařské zástěry pro dobrou věc

Zaměstnanci Sberbank CZ oblékli pekařské zástěry pro dobrou věc V rámci Town Hall, pravidelného setkávání zaměstnanců Sberbank CZ se členy představenstva, proběhla také tradiční výroba pečiva pro Nadační fond Sberbank CZ. Následným prodejem slaných i sladkých dobrot zaměstnanci vybrali více než 15 tisíc korun. O tom, kde budou peníze pomáhat, rozhodne Správní rada nadačního fondu 19. července.

Být zaměstnancem Sberbank není asi nic snadného. Pracanti se pěkně zapotí. Když už nedělají v kanclu, pošle je firma péct pečivo. Opět zde celá situace připomíná padesátá léta a akci od stolu k soustruhu a úředníci do výroby. Ale určitě je pozitivní, že banka díky aktivitě zaměstnanců podporuje Nadační fond a nenásilným způsobem propaguje své akce.

Sberbank Family Run se poběží v Mostě

Sberbank se stala hlavním partnerem populárních rodinných běhů, které probíhají od jara do podzimu v osmi českých městech v rámci sportovní události Night Run. V sobotu 11. srpna zavítá Sberbank Family Run do Mostu.

Už jsme tu měli ekologické aktivity zaměstnanců, už jsme tu měli pečení pečiva na podporu nadace a lidí se zdravotním postižením a teď tu máme zase podporu sportu. Sberbank se v těchto aktivitách opravdu hodně činí. Je vidět, že chce být Sberbank v tom pozitivním smyslu velmi dobře vidět. A na to jak je tato banka malinká, tak je skutečně velmi aktivní a viditelná.

Sberbank zvolena nejinovativnější digitální bankou ve střední a východní Evropě

Dle hodnocení prestižního časopisu Global Finance se nejinovativnější digitální bankou střední a východní Evropy stala Sberbank. Kritériem hodnocení je aktivní využívání nejnovějších technologií při poskytování servisu a služeb bankovním klientům.

A aby těch úspěchů nebylo málo, je tu další nejlepší umístění v mezinárodní anketě. Tentokrát byla Sberbank oceněna jako nejinovativnější digitální banka. Klienti by tak měli všech potřebné snadno a přehledně vyřešit od svého počítače, nebo mobilu. Pořád ale ještě není Sberbank nejlepší na světě, jak si mohou někteří činitelé banky myslet, ale pouze ve východní Evropě.

Sberbank přináší jeden z nejvýhodnějších spotřebitelských úvěrů na trhu

Sberbank CZ přichází od 19. srpna v kampani s jedním z nejvýhodnějších spotřebitelských úvěrů na trhu. Přináší FÉR půjčku i FÉR konsolidaci s nejnižší sazbou 4,8 % ročně. Potvrzuje tak pozici banky s výhodnými a férovými produkty. FÉR půjčka, která se těší velké oblibě, je poskytována za jasných podmínek a bez poplatků.

I takto malá banka může nabízet velmi konkurenční a v některých ohledech i skutečně nejlepší produkty na trhu. To je důkazem, že k vývoji inovativních, zajímavých a výhodných produktů nemusíte být nutně velcí, ale mít spíše dobře nastavené řídící a vývojové procesy. Sberbank totiž není jedinou bankou, která dokáže velmi dobře konkurovat v oblasti inovací velkým bankám. A to je moc dobře.

Česká Sberbank patří mezi nejvýnosnější z celé sítě

Evropské dceřiné společnosti Sberbank zaznamenávají v roce 2018 růst čistých zisků. Mezi vůbec nejvýnosnější pobočky patřily v roce 2017 ty v České republice a Srbsku. Pro Sberbank zůstávají tyto státy klíčové. Síť dále sází na digitální transformaci evropských poboček a zvyšování efektivity nákladů.

No a víte, že tato informace není vůbec nijak zajímavá ani šokující? Tuzemské banky jsou obecně mnohem efektivnější a ziskovější než konkurenční banky v zahraničí a to i na západ od nás. Není to tak dlouho, co zisk tuzemských bank zachraňoval pozici a bilanci jejich mnohem větších matek, které byly silně postiženy finanční krizí.

Sberbank dosáhla za první pololetí 2018 zisk 201 mil. Korun

Za prvních šest měsíců roku Sberbank CZ dosáhla zisku po zdanění ve výši 201 mil. Kč. Pozitivní vliv na výsledek měly především rekordní objemy FÉR půjček a FÉR hypoték, díky nimž rostly provozní výnosy, a vývoj opravných položek na úvěrové portfolio.

Tady k zisku 201 milionů korun za první čtvrtletí bance pomohl zájem o její půjčky. Zisk tak byl financován prioritně právě z úroků u úvěrů a půjček a nikoliv z poplatků. Sberbank také nepatří vůbec k nejdražším bankám, ale spíše k bankám s nízkými poplatky, což musíme velmi silně ocenit a pochválit.


 



Vstřícná banka: Dejte Sberbank své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018

Diskutovat (0)


Vstřícná banka

Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor