Vyhlášení výsledků 10. jubilejního ročníku soutěže Zlatá koruna


08. 06. 2012  13:50     Michal Kebort     komentáře (0)

Dnes večer budou v TOP HOTELu Praha slavnostně vyhlášeny výsledky jubilejního 10. ročníku soutěže Zlatá koruna o nejlepší finanční produkty roku. Vedle ocenění za letošní rok budou předány Výroční ceny Zlaté koruny nejúspěšnějším produktům uplynulého desetiletí. Titul Produkt desetiletí si odnášejí SERVIS 24 České spořitelny a pojištění podnikatelů TREND pojišťovny Kooperativa.





Soutěž Zlatá koruna již deset let hodnotí a oceňuje finanční produkty z celého spektra finančního trhu. Za dobu svého působení si vybudovala respektovanou pozici díky profesionálnímu zázemí, které tvoří na tři stovky odborníků. Výsledky hodnocení jsou tak dobrým vodítkem pro veřejnost, které umožňují rozpoznat kvalitu v široké nabídce produktů a lépe se na trhu orientovat.

 

„Nedávný průzkum ministerstva financí a ČNB potvrdil nízkou úroveň finanční gramotnosti v České republice. Proto vítám každý seriózní projekt, který pomáhá finanční gramotnost zvyšovat. Sem mohu bezpochyby zařadit Zlatou korunu, která umožňuje jednotlivé produkty navzájem porovnávat a pomáhá lidem orientovat se ve spletitém světě finančního trhu,“ řekl v souvislosti s letošním ročníkem ministr financí Miroslav Kalousek, který nad soutěží převzal záštitu.

 .

Letošní ročník patřil k nejlépe obsazeným v celé dosavadní historii. Soutěže se zúčastnilo 211 produktů od 76 finančních společností. „Takovýto rozsah hodnocení je naprosto ojedinělý. Zlatá koruna se nezaměřuje jen na určité části trhu, ale poskytuje fundovaný a kompetentní pohled na všechny jeho oblasti, a to dělá již deset let. Tímto svým záběrem je jedinečná. Je schopna zainteresovat co nejvíce zákazníků, kteří se o finanční produkty zajímají a současně oslovovat velký počet finančních společností, které tyto produkty nabízejí,“ říká Pavel Doležal, ředitel soutěže Zlatá koruna.

 

Michal Mejstřík, předseda Finanční akademie, k tomu dodává: „Zlatá koruna plní úspěšně své poslání trvale monitorovat finanční trh a poskytovat mu zpětnou vazbu v odborném pohledu na komplex jeho nabídky. Na druhou stranu to znamená velkou odpovědnost pro organizátory a hodnotitele, aby udržovali soutěži těžce vydobytou prestiž. Nezávislé hodnocení finančních produktů se bude postupně stávat stále více nedílnou součástí rozhodování klientů, a proto i význam soutěží jako Zlatá koruna dále poroste.“

 

Podle výzkumu, který koncem letošního května provedla společnost Ipsos, zná soutěž Zlatá koruna již téměř polovina populace, přesně 47 %, zatímco v roce 2010 to bylo pouze 30 % populace. Výzkum dále zjistil, že od roku 2010 stále narůstá počet lidí, kterým ocenění Zlatá koruna pomáhá orientovat se ve finančních produktech a podněcuje jejich zájem o tuto oblast. V současné době se jedná o více než 75 % populace, v roce 2010 to bylo pouze 39 %.

 .

Zlatá koruna během uplynulých deseti let dospěla a získala si zaslouženě pozornost a popularitu nejen mezi odbornou veřejností, ale také u široké veřejnosti. Významnou měrou se podílí na kontinuálním vzdělávání obyvatel naší země v oblasti financí. Prvkem soutěživosti mezi jednotlivými finančními institucemi pomáhá kultivovat a měnit trh finančních produktů ve prospěch klienta,“ říká Michal Knapp, předseda představenstva OVB Allfinanz, zástupce generálního partnera Zlaté koruny.

     

A nyní již k samotným výsledkům desátého ročníku. V hlavní kategorii Novinka roku tentokrát neslavilo jako loni úspěch povinné ručení, ale pojištění domácnosti. Pojištění OPTIMUM Kooperativy, které u poroty vyhrálo, není sice úplnou novinkou, ale novinku, a to dosti atraktivní, z něj dělají výhodné tarify a zejména domácí asistence. Další dvě místa obsadila ZUNO Bank, loňský nováček na trhu zaujal jak svým produktem Spoření, tak Účtem plus.

 

V kategorii Účty uspěla již podruhé Fio banka se svým Osobním účtem bez poplatků, druhé místo patří dalšímu nováčkovi na trhu Air Bank a jejímu Běžnému účtu, třetí skončilo mKonto mBank.

 .

Své loňské vítězství v kategorii Hypotéky zopakovala Převratná hypotéka UniCredit Bank. Hypotéka Klasik Offset Raiffeisenbank skončila druhá a třetí místo obsadil další produkt UniCredit Bank Hypotéka FLEXI. Kategorii Stavební spoření ovládla zcela stavební spořitelna Wüstenrot. První místo patří dětskému stavebnímu spoření Kamarád+ a rovněž druhé a třetí místo získaly produkty této stavební spořitelny.

 

V kategorii Úvěry zvítězila Rodinná konsolidace půjček od GE Money Bank, druhé místo obsadil nový produkt Splátkomat UniCredit Bank a na třetím místě zabodovala Nízká splátka Raiffeisenbank. V kategorii Platební karty si Zlatou korunu odnáší opět Platební karta AXA, pořadí na dalších místech se jen vyměnilo, druhá je kreditní karta MoneyCard Plus s věrnostním programem bene+ GE Money Bank a třetí Chytrá karta České spořitelny.

 

V kategorii Penzijní připojištění získalo další Zlatou korunu Allianz penzijní připojištění s výnosem 3 %, druhé je Zajištění na stáří Penzijního fondu České spořitelny a třetí Penzijní připojištění Penzijního fondu České pojišťovny. V kategorii Podílové fondy odborníkynejvíce zaujalFond korporátních dluhopisůspolečnosti ČP INVEST, která obsadila i třetí místo s produktem Online plus. Na druhém místě skončil loňskývítěz podílový fond Horizont Invest, který patří do portfolia Conseq Investment Management.

 

V kategorii Životní pojištění zvítězilo již počtvrté FLEXI životní pojištění Pojišťovny České spořitelny. Na druhém místě je opět PERSPEKTIVA 7 BN Kooperativy pojišťovny, třetí skončilo Rizikové životní pojištění s dividendou UNIQA pojišťovny. V kategorii Neživotní pojištění zvítězilaopětKooperativa pojišťovna s Povinným ručením NA100PRO, druhé místo obsadila Allianz pojišťovna s Allianz cestovním pojištěním a třetí místo patří Kooperativě za Komplexní pojištění vozidla NAMÍRU.

 

Letos byla soutěž rozšířena o novou kategorii Obchodování s cennými papíry. Prvním vítězem je produkt Fio e-Broker Fio banky. Druhé místo obsadil Stock sceener Saxo Bank a třetí místo obchodník s cennými papíry Patria Direct.

   .

Významnou součástí Zlaté koruny je hodnocení produktů pro malé a střední podnikatele. V kategorii Podnikatelské účty letos opět zvítězil Podnikatelský účet bez poplatků Fio banky. Druhé je Podnikatelské mBusiness Konto mBank a třetí eKonto Premium Raiffeisenbank. V kategorii Podnikatelské úvěry získal Zlatou korunu Startovacíkontokorent pro nové klientyRaiffeisenbank, druhý Rámec – Finanční jistota je produktem GE Money Bank a třetí místo patří Investičnímu úvěru 5 PLUS České spořitelny. V kategorii Pojištění pro podnikatele poprvé v historii všechna místa obsadila jediná pojišťovna, a sice Kooperativa. Opět zvítězilo komplexní pojištění TREND a Kooperativa získala i druhé místo za ORDINACI a třetí za Start Plus. V kategorii Leasing pro podnikatele byla letos nejúspěšnější společnost ALD Automotive s produktem Full service leasing – varianta Ultra All Inclusive. Další místa obsadil ČSOB Leasing s produkty Financování elektromobilů a ČSOB Autolease – produkt iFlotila.  

 

I letos byla vyhlášena Cena podnikatelů, o které se rozhoduje na základě veřejného hlasování. Letos v internetovém hlasování nejvíce uspěly banky. Hlavní cenu získala poprvé Fio banka za Podnikatelský účet bez poplatků, druhé skončilo mBusiness konto mBank. Třetí je Autoúvěr/Motoúvěr Cetelem.

 

V Ceně veřejnosti opět zvítězilo internetové bankovnictví GE Money Bank Internet Banka, druhé je mKonto mBank a třetí Kreditní karta Cetelem. Počtem účastníků hlasování 152 000 osob letošní ročník překonal všechny minulé ročníky. Loni se hlasování účastnilo 144 101 osob, rok před tím 143 900 osob.

 .

Všechny oceněné produkty včetně jejich stručného popisu a veškerých parametrů jsou zájemcům k dispozici na serveru www.zlatakoruna.info. Tento server je největším specializovaným serverem finančních produktů. Je zde umístěno téměř 700 produktů z celé současné nabídky na trhu. Návštěvníci mají možnost jednotlivé produkty porovnávat a některé i prostřednictvím on-line prodeje přímo nakupovat.

   

Výsledková listina Zlatá koruna 2012

Hlavní kategorie

  Výroční ceny   Produkt desetiletí

SERVIS 24                                 Česká spořitelna, a. s.

 .

Produkt desetiletí pro podnikatele

TREND                                      Kooperativa pojišťovna, a.s.

 . Novinka roku          

1. OPTIMUM - pojištění domácnosti a rodinného domu s Domácími asistencemi                                                        Kooperativa pojišťovna, a.s.

2. SPOŘENÍ                                ZUNO BANK AG

3. ÚČET PLUS                             ZUNO BANK AG

 . Cena veřejnosti      

1. Internet Banka                        GE Money Bank, a.s.

2. mKONTO - osobní účet             mBank - BRE Bank SA

3. Kreditní karta Cetelem              CETELEM ČR, a.s.

 . Cena podnikatelů    1. Fio Podnikatelský účet bez poplatků               Fio banka a.s.

2. mBUSINESS KONTO                                    mBank - BRE Bank SA

3. Autoúvěr/Motoúvěr Cetelem pro podnikatele   CETELEM ČR, a.s.    

Kategorie A

Produkty určené retailovým zákazníkům   Účty  

1. Fio Osobní účet bez poplatků                        Fio banka a.s.

2. Běžný účet Air Bank                                   Air Bank a.s. 3. mKONTO - osobní účet                                mBank - BRE Bank SA  . Stavební spoření     1. WÜSTENROT Kamarád+                              Wüstenrot - stavební spořitelna a.s.

2. Stavební spoření WÜSTENROT                      Wüstenrot - stavební spořitelna a.s.

3. Vychytané spoření                                     Wüstenrot - stavební spořitelna a.s.  . Hypotéky      1. Převratná hypotéka                                    UniCredit Bank Czech Republic, a.s. 2. Hypotéka Klasik Offset - hypotéka se zápočtem úspor         Raiffeisenbank a.s. 3. Hypotéka FLEXI                                         UniCredit Bank Czech Republic, a.s.  .  Úvěry

1. Rodinná konsolidace půjček                         GE Money Bank, a.s.

2. Splátkomat – konsolidace úvěrů UniCredit       Bank Czech Republic, a.s.

3. Nízká splátka – konsolidace úvěrů                 Raiffeisenbank a.s.  . Platební karty        

1. Platební karta AXA                                      AXA Česká republika s.r.o.

2. MoneyCard Plus s věrnostním programem bene+ GE Money Bank, a.s.

3. Chytrá karta                                             Česká spořitelna, a.s.

 . Životní pojištění      1. FLEXI životní pojištění (s programem InSpiral) Pojišťovna České spořitelny, a.s.

2. PERSPEKTIVA 7 BN                                     Kooperativa pojišťovna, a.s.

3. Rizikové životní pojištění s dividendou             UNIQA pojišťovna, a.s.  . Neživotní pojištění

1. Povinné ručení NA100PRO s živelním pojištěním a pojištěním nezaviněné nehody                                                                              Kooperativa pojišťovna, a.s.

2. Allianz cestovní pojištění s neomezeným limitem        Allianz pojišťovna, a. s. 3. Komplexní pojištění vozidla NAMÍRU                        Kooperativa pojišťovna, a.s.  . Penzijní připojištění           1. Allianz penzijní připojištění s nadprůměrným výnosem          Allianz penzijní fond, a. s. 2. Zajištění na stáří u Penzijního fondu České spořitelny           Penzijní fond České

spořitelny, a.s.

3. Penzijní připojištění PFČP                                                Penzijní fond České pojišťovny, a.s.

 . Podílové fondy        1. ČP INVEST - Fond korporátních dluhopisů        ČP INVEST investiční společnost, a.s.

2. Horizont Invest                                          Conseq Investment Management, a.s.

3. služba ČP INVEST Online plus                        ČP INVEST investiční společnost, a.s.  .

Obchodování s cennými papíry  

1. Fio e-Broker                                              Fio banka a.s.

2. Stock screener                                          Saxo Bank A/S

3. Obchodník s cennými papíry                         Patria Direct, a.s.    

Kategorie B

Produkty určené malým a středním podnikům   Podnikatelské účty            1. Fio Podnikatelský účet bez poplatků               Fio banka a.s.

2. mBUSINESS KONTO                                    mBank - BRE Bank SA

3. Podnikatelské eKonto Premium                     Raiffeisenbank a.s.
 . Podnikatelské úvěry          1. Startovací Kontokorent pro nové klienty         Raiffeisenbank a.s. 2. Rámec - Finanční jistota při nákupu zemědělské půdy GE Money Bank, a.s.

3. Investiční úvěr 5 PLUS                                 Česká spořitelna, a.s.

 .

Pojištění pro podnikatele            

1. TREND                                                     Kooperativa pojišťovna, a.s.

2. ORDINACE                                                Kooperativa pojišťovna, a.s.

3. START PLUS                                              Kooperativa pojišťovna, a.s.

 .

Leasing pro podnikatele  

1. Full-service leasing – varianta ULTRA ALL INCLUSIVE          ALD Automotive s.r.o.

2. Financování elektromobilů                            ČSOB Leasing, a.s.

3. ČSOB Autolease – produkt iFlotila                  ČSOB Leasing, a.s.


Vyhlášení výsledků 10. jubilejního ročníku soutěže Zlatá koruna

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16296608912

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více