Výklad pojmu RPSN - Startuje vyhodnocení návrhů


15. 09. 2014  10:13          komentáře (0)

PONDĚLNÍ SERIÁL O RPSN - 8 DÍL: V minulém díle našeho seriálu jsme ukončili nominační část výkladu pojmu RPSN ze strany čtenářů a nyní přichází část vyhodnocovací. Jak bude vyhodnocení probíhat?

Výklad pojmu RPSN - Startuje vyhodnocení návrhů




Vyhodnocení návrhů čtenářů, kterých se nám sešlo celých 97 přichází. S takto velkým počtem návrhů čtenářů jsme vůbec nepočítali. Tato aktivita a invence čtenářů svědčí o tom, že zpopularizování jinak nezáživného tématu může výrazným způsobem zvýšit zájem o tuto věc a navíc ještě může veřejnost motivovat ke spolupráci na tvorbě a výkladu takovéhoto pojmu.

Cílem přitom bylo přiblížit tuto zkratku a ukazatel co nejlépe široké veřejnosti. Dle poslední průzkumů totiž drtivá většina občanů tento ukazatel vůbec nesleduje a dokonce ani neví co znamená. RPSN je přitom vykládáno jako Roční procentní sazba nákladů. Tento ukazatel tak neobsahuje pouze výši úroků, ale i výši souvisejících poplatků a dalších souvisejících nákladů, které se všechny vztahují k předmětnému závazku.

Časový rozvrh vyhodnocení:

1. část vyhodnocení - vyhlásíme do 22. září. 2014

2. část vyhodnocení - vyhlásíme do 6. října. 2014

V současné době probíhá první část vyhodnocení, kde se ze všech 97 došlých návrhů vybírá 10-15 nejlepších výkladů pojmu RPSN. Tuto první část vyhodnocení provádí ekonomičtí novináři a současně i členové odborné poroty hodnotící v projektu prvního klientského ratingu bank NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANKA.

Ve druhé části pak o vítězném návrhu rozhodnout sami čtenáři, kteří zvolí svým vlastním hodnocením nejlepší návrh. Tento bude vybírán formou ankety z 10-15 odbornou porotou vybraných návrhů.

Tabulka, která obsahuje všechny návrhy, které nám čtenáři zaslali a ze které odborní porotci vybírají skupiny nejlepších návrhů naleznete na tomto následujícím odkazu:

navrhy na RPSN

Minulé díly našeho seriálu o RPSN naleznete ZDE!

 



Výklad pojmu RPSN - Startuje vyhodnocení návrhů

Diskutovat (0)


Vstřícná banka

Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor