Zájem Čechů o pojištění k finančním produktům roste


19. 01. 2010  07:30     Martin Malý     komentáře (0)

V loňském roce byl zaznamenán rekordní zájem Čechů o pojištění k finančním produktům. Z údajů společnosti Cetelem vyplývá, že devět z deseti klientů si k Osobní půjčce zažádalo o pojištění schopnosti splácet a že u téměř každé kreditní karty chtěli klienti pojištění pro případ jejího zneužití.





„Češi se chtějí dlouhodobě ochránit proti nečekaným událostem, a proto jsou ochotni si ke svým finančním produktům sjednat i pojištění,“ uvedl Darek Filip, ředitel Útvaru rozvoje obchodních aktivit společnosti Cetelem. „Největší zájem byl v loňském roce tradičně o pojištění schopnosti splácet, o které si k Osobní půjčce Cetelem zažádalo přes 90 % našich klientů,“ dodal D. Filip. Nejčastějším důvodem byla ochrana proti případné pracovní neschopnosti, trvalé invaliditě, smrti a v neposlední řadě ztráta zaměstnání. Dokonce každý čtvrtý klient měl zájem uzavřít si pojištění pro svého partnera.   U nákupů zboží na splátky v síti obchodních partnerů vzrostl zájem o pojištění o více než polovinu. Češi si oblíbili i úrazové pojištění, které si uzavírali pro případ hospitalizace, plné invalidity a úmrtí následkem úrazu. „U kreditních karet vydávaných naší společností si jejich držitelé v 86 % zažádali o pojištění pro případ zneužití, ztráty nebo odcizení dokladů,“ uzavřel D. Filip.   Nabídka pojištění společností Cetelem: a) pojištění k úvěrovým produktům     • pojištění schopnosti splácet     • pojištění pro případ zneužití kreditní karty     • pojištění prodloužené záruky ke kreditní kartě b) pojištění vozidla     • pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla (povinné ručení)     • havarijní pojištění vozidel (kasko) c) individuální a doplňková pojištění     • úrazové pojištění


Zájem Čechů o pojištění k finančním produktům roste

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15765203072

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více