Zajistit si internet rychlejší než 50 Mb za sekundu? Téměř nemožné.


12. 10. 2020  09:04     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Poradíte rodině Poplatkových, jak vyřešit následující problém? Poplatkovi marně shání internetové připojení rychlejší než 50 Mb/s vzduchem, a to zcela neúspěšně. Takto slabé připojení přitom pro sedmi člennou rodinu a kancelář prostě nestačí. Poplatkovi se museli zasmát zprávě, že jsme si jako Česká republika polepšili v digitální konkurenceschopnosti. Údajně jsme si polepšili o dvě příčky a umístili se na "krásném" 35. místě, mezi více než 60 hodnocených zemí.

Zajistit si internet rychlejší než 50 Mb za sekundu? Téměř nemožné.




Přenos připojení k internetu vzduchem je pro majitele rodinných domů prakticky jediným možným řešením připojení. Luxus optických kabelů, jako mají uživatelé bytů na sídlištích bohužel nemají ani Poplatkovi. O rychlosti připojení 1 Gb/s, které operátoři inzerují, si mohou nechat Poplatkovi, stejně jako další miliony domácností, jen zdát. 

IMG_20201012_084733

Jeden operátor nabídl připojení pouze maximálních 25 Mb/s, jiný pouze 50 Mb/s. což bylo také maximum, které se podařilo rodině Poplatkových zajistit. Problém přitom měli ještě s původním operátorem, který poskytoval jen velmi pomalé připojení a který chtěl uplatnit po rodině ještě pokutu za demontáž jeho antény. A ani se nezastyděl, že důvodem ukončení smlouvy bylo právě to, že neumí nabídnout potřebnou službu jako konkurence. Problém nevyřešilo ani připojení dalšího zdroje internetu do zásuvky, kdy rodina musela dokonce zřídit druhý zdoj připojení za další poplatek.

Bohužel ani 50 Mb. není pro velkou rodinu dostačující. Každé z pěti dětí surfuje na mobilu, běží televize s internetovým připojením, pracuje se na noteboocích, a chudák slabý internet se každou chvíli hroutí vyčerpáním.

Máte nějakou radu pro Poplatkovi, jak vyřešit problém nedostatečné rychlosti připojení vzduchem?



Zajistit si internet rychlejší než 50 Mb za sekundu? Téměř nemožné.

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16181636192

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2610
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6690
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8540
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3485
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9780
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0765
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více