Zaměstnanci Raiffeisenbank vytvořili nový rekord v hodu korunou


05. 09. 2008  11:57     Tomáš Kofroň     komentáře (0)

Součástí programu letní akce pro zaměstnance Raiffeisenbank byl i pokus o vytvoření nového rekordu v počtu lidí házejících současně korunovou mincí.





Součástí programu letní akce pro zaměstnance Raiffeisenbank byl i pokus o vytvoření nového rekordu v počtu lidí házejících současně korunovou mincí. „Chtěli jsme každodenní bankovní rutinu něčím oživit. Hod korunou vtipně propojil zaměstnaneckou akci s naším oborem podnikání a umožnil kolegům podílet se na novém rekordu,“ uvedl generální ředitel Raiffeisenbank Lubor Žalman. „Pokus byl úspěšný. Korunovou minci vyhodilo do vzduchu v jednom okamžiku 213 našich zaměstnanců a Raiffeisenbank je tak držitelem nového rekordu,“ dodal. Akce byla pořádána ve spolupráci s agenturou Dobrý den a výsledek bude zapsán do české verze Guinessovy knihy rekordů.

Pokus zároveň potvrdil předpoklad, že pravděpodobnost, zda padne panna nebo orel, je zhruba stejná. Z 213 vyhozených mincí padla 112x panna a 101x orel – panna tedy padla v 52,6 procenta případů. „U poctivého házení korunou je pravděpodobnost, že padne jedna či druhá strana mince, stejná. Statisticky nejpravděpodobnější tak byl výsledek 106 ku 107, který měl pravděpodobnost přibližně 5,5 procenta,“ uvedl Peter Žilavý z Katedry didaktiky fyziky Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy.

„To, co skutečně padlo (tedy 101 ku 112), má pravděpodobnost přibližně 4,1 %, což není o moc méně než u nejpravděpodobnějšího výsledku. Výsledek mne tedy vůbec nepřekvapuje. Dosažený výsledek rozhodně neznamená, že by při opakování pokus nemohl dopadnout právě naopak,“ dodal Peter Žilavý.

Ve svých prognózách a odhadech tak banka ani nadále nebude doporučovat klientům, na jakou stranu mince vsadit. Klienti si ale mohou vsadit na eKonto, první a jediný účet na trhu, za jehož vedení platí banka klientům J.



Zaměstnanci Raiffeisenbank vytvořili nový rekord v hodu korunou

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12576510944

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více