Zaujalo nás:
10 aplikací, které vám usnadní život


24. 08. 2012  18:30     Aleš Pospíšil (FinExpert.cz)     komentáře (0)

Mobilní telefony nám usnadňují život. Co se týče financí, můžeme díky nim prakticky odkudkoli do své banky a existují i mnohé užitečné aplikace pro sledování a následnou analýzu výdajů. Peníze nám ale přímo či nepřímo dovedou ušetřit i další aplikace. V našem dnešním článku se proto podíváme na deset takových aplikací, které jsou v češtině a navíc ke stažení úplně zdarma (poplatky operátorům za datové připojení neuvažujeme).





Jde o aplikace vytvořené pro telefony Apple iPhone a smartphony s Google Android. Neklademe si za cíl dát dohromady nějaký ucelený seznam aplikací zvyšujících produktivitu, ostatně takových aplikací jsou k mání tisíce, chceme jednoduše upozornit na užitečné aplikace, které mluví česky a které se mohou v běžném životě hodit. Zcela jistě máte ve svém smartphonu právě takové aplikace i vy a my budeme jen rádi když nám o nich řeknete v diskuzi pod článkem.

10 aplikací, které vám ušetří čas a peníze

Podle letáků s akčním zbožím se před nákupem rozhoduje více než polovina Čechů, díky aplikaci „Nákupní seznam“ můžete své nákupy ještě více optimalizovat. Aplikace funguje následovně: klikáním na ikony zboží zadáte, co nakupujete. Geolokací či zadáním adresy nastavíte, kde nakupujete, a aplikace vám napoví, které zboží z vašeho seznamu je v dané prodejně v akci.

.

nakupseznam1.PNG nakupseznam4.PNG nakupseznam2.PNG nakupseznam3.PNG nakupseznam5.PNG
Je to prosté: vyberte zboží a prodejnu a aplikace vám řekne, co je v akci

.

Aplikace je synchronizována s portálem AkcniCeny.cz, prezentující akční nabídky 30 maloobchodních řetězců. Aplikace bohužel zatím neumí vybrat vícero prodejen, což je nepříjemně omezující, jinak aplikaci ale uživatelé hodnotí kladně.

Stažení – Nákupní seznam:

U nákupů ještě chvíli zůstaneme, a to s aplikací „Nákupní centra“. Aplikace informuje o obchodech a jejich nabídkách a slevách, vyhledá nejbližší obchod nebo centrum, zobrazí interaktivní mapu vašeho oblíbeného centra, ukáže a dovede vás do oblíbeného obchodu nebo kavárny, popřípadě k východu, bankomatu nebo na toaletu. Aktuálně je v databázi aplikace třicet nákupních center, vývojáři však do budoucna slibují přídavky.

.

nakupaky1.PNG nakupaky2.PNG nakupaky3.PNG nakupaky4.PNG nakupaky5.PNG
Aplikace Nákupní centra vám zpříjemní nakupování Stažení – Nákupní centra:

V terénu přijde vhod aplikace Mapy.cz. Kromě klasického zobrazování map (základní, letecká, turistická i historická) jsou součástí aplikace i další vychytávky. Na mysli mám zejména vyhledávání firem a bodů zájmu v okolí. V praxi si tak můžete velmi snadno a během několika okamžiků najít nejbližší bankomaty, čerpací stanice, obchody, lékárny, ubytovací služby, MHD a další zastávky veřejné dopravy, atd. Aktuální databáze firem čítá přes půl milionu záznamů.

.

mapi1.PNG mapi2.PNG mapi3.PNG mapi4.PNG mapi5.PNG
Hledáte-li něco ve svém okolí, s aplikací Mapy.cz to najdete Stažení – Mapy.cz:

Podobné funkce nabízí i užitečná aplikace „Zlaté stránky“. Ta razí motto „Restaurace, hotely, firmy a lidé kdykoli, kdekoli a ve chvíli, kdy je potřebujete.“ Počet kontaktů v databází čítá dva miliony. Aplikace má praktický našeptávač a využívá GPS k určení polohy, což šetří čas.

.

zlaty4.PNG zlaty1.PNG zlaty2.PNG zlaty5.PNG zlaty3.PNG
Sháníte odvoz? Se zlatými stránkami v mobilu je to hračka Stažení – Zlaté stránky:

Spočítat si čistou mzdu, nemocenskou, výši naspořené částky či propočítat si hypotéku nikdy nebylo snazší. Tyto čtyři nejpoužívanější kalkulačky nabídne velmi dobře hodnocená aplikace „Finanční kalkulačky,“ která je sice zdarma, ale obsahuje reklamní bannery. Kalkulačka spoření a kalkulačka hypotéky zobrazují grafy, které přehledně ukazují vývoj naspořené, respektive dlužné částky v jednotlivých letech. Aplikace pracuje i off-line.

.

finkal1.PNG finkal2.PNG finkal4.PNG finkal5.PNG finkal3.PNG
Spočítat si odvody do státní pokladny či nemocenskou zvládnete s touto aplikací v cuku letu Stažení – Finanční kalkulačky:

Společnost Cyrrus obchodující s cennými papíry přináší užitečnou aplikaci pro všechny investory. Mezi hlavní funkce patří aktuální filtrované zprávy a komentáře makléřů k situaci na trhu, přehled kurzů titulů zařazených do Superspad, analýzy a doporučení analytiků společnosti a VIP sekce pro klienty.

.

cyrrus1.PNG cyrrus2.PNG cyrrus3.PNG cyrrus4.PNG cyrrus5.PNG
Cenné papíry pod palcem Stažení – Cyrrus:

Doba letních dovolených se blíží, a tak jistě přijde mnohým vhod aplikace „Kurzy měn“. Především získáte přehled o kurzech patnácti vybraných měn. Dále si spočítáte například, kolik Chorvatských kun dostanete za určitý obnos v českých korunách a také získáte přehled o poloze směnáren sítě exchange 8. V rámci aplikace najde zákazník VIP kartu, díky které dostane na vybraných pobočkách lepší kurz.

.

veksl2.PNG veksl3.PNG veksl4.PNG veksl5.PNG veksl1.PNG
VIP kartu najdete v kontaktech, stačí ji předložit obsluze a dostanete lepší kurz Stažení – Kurzy měn:

Nové funkce přináší ve verzi 2.0 aplikace „Obchodní rejstřík“ pod hlavičkou serveru Peníze.cz. Aplikace vyhledává právnické osoby i OSVČ. S aplikací zjistíte, zda je OSVČ stále aktivní, nebo zda má živost přerušenu či zrušenou, u firem, zda jsou v konkurzu či v likvidaci. Mezi nové funkce patří možnost zjistit z detailního výpisu, v jakých jiných subjektech daný člověk figuruje.

.

rejstrik1.PNG rejstrik5.PNG rejstrik2.PNG rejstrik3.PNG rejstrik4.PNG
Aplikace poskytuje rychlý náhlad do obchodního rejstříku včetně detailních informací o firmách i osobách Stažení – Obchodní rejstřík:

Při hledání letní brigády pomůže studentům stejnojmenná aplikace. Jde o aplikaci portálu Jobs.cz, která vám na základě volby kraje či okresu najde seznam brigád. Na inzerát můžete odpovědět telefonátem či e-mailem přímo z prostředí aplikace. Konkurenční výhodu na pracovním trhu mohou poskytnout push notifikace o nově inzerovaných místech.

.

brigady4.PNG brigady5.PNG brigady1.PNG brigady2.PNG brigady3.PNG
Což takhle dělat přes léto plavčíka? Stažení – Brigády do kapsy:

Máte rádi výhodné nákupy, ale nemáte čas sledovat všechny slevové portály? Řešení je jednoduché, stačí si do mobilu stáhnout aplikaci „Sleviště“. Získáte tak přehled o aktuálních slevách z více než 250 slevových serverů. Jednoduchým způsobem můžete najít slevy z vašeho města nebo slevy na určitý druh služeb či zboží. Slevy lze třídit dle různých kritérií a vyhledat tak slevy, které jsou nejnovější, nejvýhodnější, nejoblíbenější nebo brzo skončí.

.

sleviste1.PNG sleviste2.PNG sleviste3.PNG sleviste4.PNG sleviste5.PNG
Na slevy můžete aplikovat dva základní  filtry - geografický a dle sortimetnu Stažení – Sleviště:


Zaujalo nás: 10 aplikací, které vám usnadní život

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12449008480

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více