ZUNO přitvrzuje:
Výběr z bankomatu zdarma


30. 07. 2012  16:11     Petr Kučera (Aktuálně.cz)     komentáře (0)

Internetová Zuno Bank, která na český trh vstoupila před rokem, mění od 6. srpna ceník. A jde o samé změny k lepšímu. První výběr v kalendářním měsíci z bankomatů sesterské Raiffeisenbank bude nově zdarma. Novinka se týká základní varianty konta, nazvané jednoduše Účet, za kterou banka nevybírá žádný měsíční paušál.





U konta Účet dosud Zuno účtovala za každý výběr z "vlastního" bankomatu 18 korun. Pokud bychom samostatně hodnotili jen tento poplatek, byl výrazně vyšší, než jaký účtuje konkurence. Od 6. srpna tedy bude první výběr zdarma, pro každý další zůstává poplatek 18 korun. U nadstandardní varianty Účet Plus byly výběry z bankomatu Raiffeisenbank bez poplatku už nyní, ovšem jen při výběru alespoň jednoho tisíce korun. Na druhou stranu ale klienti platí paušál 68 korun měsíčně za celý balíček, který banka odpouští, jestliže platby kartou v daném měsíci dosáhnou alespoň 5000 korun nebo pokud průměrný zůstatek na všech účtech klienta v Zuno činí alespoň 200 tisíc korun. Další změnou je snížení poplatku za výběr z ostatních tuzemských bankomatů z dosavadních 38 na 28 korun. Dotkne se variant Účet i Účet Plus.

.

Uživatelé Účtu Plus budou mít nově zdarma i výběry z bankomatů v zahraničí, dosud přišly na 80 korun (stejně jako u Účtu). Také v tomto bodě se Zuno chce přiblížit o trochu mladšímu konkurentovi - Air Bank. U Účtu Plus končí také poplatek za odeslanou SEPA platbu (platby v eurech v rámci Evropského hospodářského prostoru do 50 000 eur). Ta dosud stála 180 korun. U Účtu se tento poplatek nemění. Banka také sjednotí poplatek za první, druhou i třetí upomínku na 350 korun. Tuto částku sice měla v sazebníku i dosud, kromě toho v něm ale uváděla také poplatek za upomínku e-mailem nebo SMS (80 korun), telefonickou upomínku (280 korun) a písemnou upomínku (480 korun).

KOMENTÁŘ REDAKCE BP.COM:

"Úprava sazebníku ZUNO je nejen dobrou zprávou pro klienty, ale také vzkazem celému bankovnímu sektoru. Jakým? Že tlak konkurenčního prostředí neskončil první vlnou (vstup nových bank  na trh), ale že bude pokračovat a sílit tak, jak tyto bankovní nováčci budou vylepšovat svoji nabídku a na základě zpětné vazby od klientů (či od potenciálních klientů) upravovat své produkty, nebo reagovat na konkurenci. Tipujeme, že se máme na co těšit. Starší banky mají v zásadě dvě možnosti - dohánět výpadky tržeb úpravou poplatků (nahoru) a úrokových sazeb (u vkladů dolů, u úvěrů nahoru), a nebo se přizpůsobit a začít systematicky o klienty bojovat."



ZUNO přitvrzuje: Výběr z bankomatu zdarma

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15212478704

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2110
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7010
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8040
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5065
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9570
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0661
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více