Zvyšování finanční gramotnosti má smysl


06. 01. 2014  15:25     Vrba     komentáře (0)

Jsme rádi, že naše čtenářky a čtenáři jsou s námi v oblasti zvyšování finanční gramotnosti na jedné lodi. Vyplývá to z reakcí, které do redakce dostáváme. Jako první Vrbu v novém roce zveřejňujeme jeden z nich.

Zvyšování finanční gramotnosti má smysl




Dobrý den,

vážený pane P. Nachere.

Chtěla bych Vám poděkovat za Vaši snahu nám - finančním pologramotům - alespoň mírně zvýšit naši finanční gramotnost, která je u nás v České republice mizerná. Již jsem vám jednou psala, že Vaše rady dávám na web Erakomunity. Dnes jsem tam zase dala telefonní spojení na bankovní domy. Díky za přehled. Kolik lidí bude reagovat, nevím, ale Vaše příspěvky dávám na svůj web. Kap. "finance" jsem zahájila poplatkožroutem. Je to web pro seniory, jehož cílem je právě informovat.

Je mi naprosto jasné, že dnes se razí "mládí vpřed", ale na seniory by se také nemuselo zapomínat. Informace o tom, jak je to s půjčkami či úvěry pro seniory, se hodí vždy. Něco napsal Měšec a ten tam doporučoval hledat raději nízkonákladové banky, výběr z celých 2 nabídek, to pak senioři, kteří jsou hodně zadlužení spadnou do náruče lichvářů. A já bych řekla, že senioři chtějí pomáhat svým dětem, což je pochopitelné, jenže pak třeba zůstanou bez střechy nad hlavou. Není nás mnoho, co neomdléváme při vyslovení internet nebo IB, ale jsme. Jenže se tak moc necpeme do popředí.

Vážený pane Nachere, Vám i celé redakci přeji hodně zdraví a úspěchů v práci v roce 2014.

Děkuji za čas, který jste mi věnoval.

S úctou

Věra Jelínková,

Ostrava



Zvyšování finanční gramotnosti má smysl

Diskutovat (0)