ČMSS do března zvýšila prodej smluv o 56 %, pozitivní výhled na celý rok


04. 04. 2018  14:56          komentáře (0)

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) v prvních třech měsících zvýšila prodej nových smluv o stavebním spoření o 56 procent. Začátek roku tak potvrzuje pozitivní výhled na letošní rok, podle odhadu ČMSS by letos stavební spořitelny měly zvýšit prodeje minimálně o 15 procent.

ČMSS do března zvýšila prodej smluv o 56 %, pozitivní výhled na celý rok




Českomoravská stavební spoření uzavřela za první čtvrtletí více než 52 tisíc nových smluv
o stavebním spoření. Ve srovnání s předchozím rokem to představuje nárůst o 56 procent. „Potvrzují se tak naše pozitivní očekávání pro letošní rok. Věříme, že celý trh letos poroste minimálně o 15 procent, přičemž ČMSS bude chtít dále navýšit svůj tržní podíl a růst rychleji než trh,“ uvedl místopředseda představenstva ČMSS Jochen Maier. Celkový objem cílových částek přesáhl ke konci března 20 miliard korun, průměrná cílová částka tak dosahuje 381 tisíc Kč.

 

V loňském roce stavební spořitelny uzavřely přes 400 tisíc nových smluv, pro letošek se dá očekávat, že přibyde 450 – 500 tisíc smluv. Za nárůstem zájmu je především fakt, že stavební spoření dlouhodobě mezi bezpečnými spořicími produkty nabízí nejvyšší výnos a poráží inflaci.

 

Aktuální výnos v ČMSS dosahuje při ideální měsíční úložce 3,4 % ročně. Trhu také nahrávají pozvolna rostoucí úrokové sazby. Stavební spořitelny zároveň zaznamenávají větší zájem ze strany mladých klientů. „Výrazně nám vzrostl podíl těch klientů, kteří dosud neměli se stavebním spořením žádnou zkušenost a vstupují do systému poprvé,“ dodal Jochen Maier.

 

Prostředí pomalu se zvyšujících sazeb je pro stavební spoření ideální. Dokážeme nabídnout zajímavé úrokové sazby na spoření a zároveň garanci úrokové sazby pro případný budoucí úvěr. Právě význam této garance poroste s tím, jak postupně porostou úrokové sazby v ekonomice. Klienti ČMSS už nyní vědí, za jakých podmínek budou moci získat úvěr třeba v roce 2024,“ uzavřel místopředseda představenstva ČMSS.



ČMSS do března zvýšila prodej smluv o 56 %, pozitivní výhled na celý rok

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16160831840

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2830
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7420
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8565
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3150
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0420
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0812
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více