ČMSS nově poskytne úvěr i bez předem vybrané nemovitosti


30. 05. 2018  19:14          komentáře (0)

Klienti ČMSS nově budou moci získat úvěr i bez konkrétní vybrané nemovitosti. Díky novému  produktu „Úvěr v předstihu“ klienti získají jistotu při financování svého bydlení, nebudou muset po výběru nemovitosti čekat, jestli jim bude půjčka schválena. Úvěr v předstihu lze získat jako překlenovací i řádný úvěr se standardními podmínkami. ČMSS v letošním roce předpokládá další nárůst úvěrových aktivit.

ČMSS nově poskytne úvěr i bez předem vybrané nemovitosti




Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) pro své klienty nově připravila nabídku úvěru, který lze získat i bez konkrétní vybrané nemovitosti. Klienti si tedy mohou nejdříve zažádat
o financování a poté do 12 měsíců vybrat konkrétní nemovitost. „Klienti tak nebudou
pod tlakem, kdy budou muset rychle vybrat nemovitosti a zároveň zažádat o úvěr. Mohou
si nejdříve vyřídit financování v požadované výši a teprve poté v klidu vybírat, kde budou chtít bydlet,“ zmínil hlavní výhody nového úvěru místopředseda představenstva ČMSS Jochen Maier.

 

Nový produkt lze čerpat jako meziúvěr i řádný úvěr se standardními podmínkami i úrokovými sazbami. ČMSS aktuálně nabízí meziúvěry se sazbou od 1,99 %, sazba řádného úvěru je stanovena již ve spořicí smlouvě, např. nově spořicí klienti získávají do budoucna garanci úvěru za 3,5 %. „Garance úrokové sazby bude mít pro klienty stále větší význam, ochrání budoucí zájemce o úvěr před růstem úrokových sazeb,“ dodal Jochen Maier.

 

Úvěr lze využít na koupi nového i staršího domu či bytu, možné je financovat rovněž koupi stavebního pozemku či výstavbu nové nemovitosti.

 

Zájem o úvěry stavebních spořitelen poroste i v letošním roce. Loni trh vykázal nejlepší výsledek za posledních sedm let a pozitivní očekávání zůstávají i pro letošek. „Počítáme s tím, že objem úvěrů oproti loňsku minimálně o několik procent zvýšíme. Nahrává nám i pozvolný růst tržních úrokových sazeb, na který mohou stavební spořitelny díky uzavřenosti systému



reagovat pomaleji. Proto jsou od začátku roku úvěry od stavebních spořitelen po letech opět levnější než hypotéky,“ vysvětlil Jochen Maier.

 

Velkým tématem bude pro stavební spořitelny i refinancování. Na trhu se letos bude refinancovat nejvíce hypoték v historii a část klientů díky výhodným sazbám zamíří právě
do stavebních spořitelen.



ČMSS nově poskytne úvěr i bez předem vybrané nemovitosti

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15153402848

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3070
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7940
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8820
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6425
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0510
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0866
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více