Co je to Kodex mobility? Užitečná věc, o které lidé vůbec netuší


05. 01. 2011  00:35     BankovniPoplatky.com     komentáře (0)

Kodex mobility bankovních klientů je užitečná nástroj sloužící ke snadnější změně banky. Bohužel o ní naprostá většina bankovních klientů neví, jak dokládá naše anketa.





V anketní otázce serveru www.bankovnipoplatky.com odpovídali v průběhu prosince čtenáři na jednoduchou otázku – Víte, co je to Kodex mobility bankovních klientů? Výstup z necelých pěti set odpovědí je, co se týče povědomí o tomto nástroji, naprosto tristní.

 ČTĚTE VÍCE O KODEXU MOBILITY ZDE. Pouze 9 % respondentů Kodexu mobility využilo, to je v pořádku, protože mobilita českých bankovních klientů není příliš velká. „Průzkum, který jsme realizovali v roce 2010, ukázal, že o přechodu k jiné bance někdy uvažovala jen asi jedna třetina klientů. Pro většinu klientů tedy zřejmě není toto téma nijak zvlášť důležité,“ potvrzuje tento aspekt Jan Matoušek, náměstek výkonného ředitele České bankovní asociace, která se na tvorbě Kodexu mobility podílela. Zarážející však je, že dalších pouhých 14 procent lidí ví, že Kodex mobility existuje. To je dohromady pouhých 23% podíl bankovních klientů s povědomím o tomto dokumentu bank. „To je skutečně žalostně málo, když vezmeme navíc v úvahu, že stránky bankovnipoplatky.com navštěvují právě ti bankovní klienti, kteří jsou více informováni a mají větší přehled o bankovních službách, než je průměr v populaci,“ říká Patrik Nacher, majitel serveru BankovniPoplatky.com.   KODEX MOBILITY NALEZNETE ZDE. Pravdou je, že přes 77 % respondentů naší ankety netuší, co Kodex mobility je. Výsledky minulých anketních otázek přitom opravdu ukazují, že statistický soubor našich čtenářů má o bankovním sektoru nadprůměrné vědomosti. Na základě toho se lze domnívat, že podíl občanů bez znalostí Kodexu mobility je ve skutečnosti ještě mnohem vyšší.

Výsledky ankety: Víte, co je to Kodex mobility bankovních klientů?

Ano, pomohl mi změnit banku. (44) 9 %

Zaslechl jsem o tom. (70) 14 %

Vůbec nevím, o co jde. (383) 77 %

Celkem: 497 odpovědí

 



Co je to Kodex mobility? Užitečná věc, o které lidé vůbec netuší

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15215064416

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2110
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7010
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8040
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5065
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9570
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0661
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více