Co vše lze porovnat na internetu a proč se vyplatí online srovnávače použít?


20. 05. 2020  10:41     pujcka.co     komentáře (0)

Porovnávat na internetu můžeme téměř cokoliv, krásu partnerů na seznamce, rychlost internetu, ceny zboží i výhodnost spotřebitelských půjček. Co vše lze v online světě srovnávat a proč se vyplatí porovnat nabídky a nebrat první, co se namane?

Co vše lze porovnat na internetu a proč se vyplatí online srovnávače použít?




Před rokem 1989 se stály fronty nejen na banány. Jakmile přišlo do obchodu zboží, bylo nutné brát to, co bylo, na dlouhé vybírání a rozmýšlení se mohlo zapomenout. Dnes je všeho všude plno a hned v několika verzích, člověk je mnohdy při výběru až paralyzován tolika možnostmi. Najít nejvýhodnější spořicí účet, nejkrásnější kabát, nejúžasnější dovolenou nebo nejlevnější tarif není žádná sranda, přesto to ale není nemožné, a to díky internetu a nejrůznějším online srovnávačům, které vám navíc vám ušetří čas, nervy a peníze.

Finanční služby

V rámci finančního světa lze porovnávat opravdu mnohé, online srovnávače a kalkulačky můžete využít při hledání nejvýhodnějšího běžného účtu, nejvýnosnějšího spoření nebo nejlevnějšího úvěru. Porovnat půjčky lze nejen ty spotřebitelské, ale i mikropůjčky, hypotéky, kreditní karty nebo kontokorenty.

Energie

Zjistit, kdo nabízí nejlevnější energie, není vůbec snadné. Vyznat se v ceníkách, v jednotlivých tarifech a zároveň vzít v potaz vlastní spotřebu chce vyšší dívčí. Internetové kalkulačky vám ale pomohou srovnat ceny plynu i elektřiny od desítek společností na jednom místě a získat tak přehled na míru těch nejvýhodnějších tarifů.

Mobilní služby

Na internetu srovnáte snadno i nabídku mobilních služeb. Hledáte nejvýhodnější paušál? Pak stačí najít ten správný online kalkulátor a zadat, co od mobilního tarifu očekáváte. Opět se vám dostane přehled těch nejlepších nabídek přímo pro vás. Takto si můžete pomoci i při výběru například satelitní televize nebo samotného internetového připojení.

Spotřební zboží

Samozřejmostí dnes už je i porovnání nejrůznějšího zboží. Není totiž žádným tajemstvím, že jednu a tu samou věc koupíte u desítek prodejců za různé ceny. Online srovnávač tak můžete využít při koupi elektroniky, nábytku, oblečení, kosmetiky, drogerie, sportovního zboží, zahradních potřeb nebo jídla. Díky srovnání můžete měsíčně ušetřit nemalou částku do rodinného rozpočtu.

Dovolené

Porovnávat na internetu lze i dovolenou, a to nejen zájezdy jako balíčky, ale také zvlášť ubytování a zvlášť letenky a jízdenky. Opět platí pravidlo, že každý poskytovatel nabízí své služby za jiné ceny, rozdíly mohou být v řádech desítek, stovek či tisíců korun, proto se porovnání rozhodně vyplatí. Ne vždy je nutné ale lpět na nejlevnější ceně, u zájezdů si například ověřte, co vše je součástí balíčků, a u letenek dejte pozor na časy odletů. Cena je sice důležitým parametrem, rozhodně by ale u žádného výběru neměla být tím jediným.


Hlasujte v Ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek v roce 2020 a pomozte nám ho zrušit ZDE!

Páka poplatky



Co vše lze porovnat na internetu a proč se vyplatí online srovnávače použít?

Diskutovat (0)