Cofidis usnadňuje nákup zboží na splátky, spouští podepisování smluv přes SMS


19. 10. 2015  12:42          komentáře (0)

Poskytovatel transparentních úvěrů, společnost Cofidis, spouští novou službu podepisování smluv prostřednictvím SMS kódu – tzv. Online podpis Cofidis. Novinka určená pro zákazníky
e-shopů má za cíl zvýšit pohodlí i rychlost nákupu zboží na splátky. Revoluční řešení tohoto typu nabízí Cofidis v ČR jako jedna z prvních nebankovních společností.

Cofidis usnadňuje nákup zboží na splátky, spouští podepisování smluv přes SMS




Novou službu spouští Cofidis pro zákazníky od začátku října. Využívat ji budou moci při nákupu na splátky ve všech partnerských e-shopech. „Celý proces nákupu zboží na splátky přes internet se tak výrazně zjednoduší a jeho vyřízení bude v praxi mnohem pohodlnější,“ vysvětluje Cyril Křůpala, obchodní a marketingový ředitel společnosti Cofidis. 

Online podpis Cofidis je zatím posledním krokem v dlouhodobém vývoji způsobu podepisování smluv při internetovém nákupu na splátky. V minulosti museli zákazníci smlouvu tisknout a zasílat poštou, v roce 2013 pak začalo fungovat podepisování skrze kurýrní služby. 

Nyní si stačí kompletní smlouvu pečlivě přečíst na internetu a odsouhlasit, verifikovat mobil a nahrát potřebné doklady. Ty slouží spolu se zadanými údaji k řádnému posouzení klientovy schopnosti splácet. V případě schválení přijde zákazníkovi SMS s unikátním kódem, který po zadání funguje jako podpis smlouvy. „Ve srovnání s dosavadním systémem se celý proces zrychlí o několik dní, zboží tak může mít zákazník doma následující nebo ještě týž den,“ dodává Cyril Křůpala z Cofidisu.   

Přínos online podpisu potvrzují i zástupci z řad partnerských e-shopů, kteří využívají splátek Cofidis. „Standardní splátky znamenaly vždy určité zpoždění. Nepohodlnost spojenou s odesíláním dokumentů na poště Cofidis již dříve vyřešil zavedením kurýra, zdržení oproti nákupu za hotové tam však stále bylo,“ říká Ondřej Liška z internetového obchodu levneELEKTRO.cz a dodává: „Zavedení online podpisu odstraní tento poslední rozdíl. Nákup na splátky si tak může najít novou skupinu zákazníků, kterou doposud odrazovalo delší čekání na objednané zboží.“



Cofidis usnadňuje nákup zboží na splátky, spouští podepisování smluv přes SMS

Diskutovat (0)