ČS:
Mobilní platební karty pro iPhone zase o kousek blíže


07. 08. 2012  14:55     tz     komentáře (0)

Česká spořitelna zahajuje druhou fázi testování aplikace Mobilní platební karta umožňující majitelům mobilního telefonu iPhone 4/4S zaplatit za své nákupy bezkontaktně. Stejně jako při platbě kartou s bezkontaktní technologií přinese nový způsob placení uživatelům vyšší komfort při nákupu zboží a služeb. Mobilní platby prostřednictvím technologie NFC představují další logický vývojový krok po zavedení bezkontaktních platebních karet, které Česká spořitelna uvedla jako jedna z prvních bank na český trh v uplynulém roce. V druhé testovací fázi nabídne možnost vyzkoušet si platby prostřednictvím iPhone vybraným klientům.





„V červenci letošního roku jsme zahájili pilotní fázi testování nové aplikace. Vzhledem k více než pozitivním ohlasům ze strany našich zaměstnanců-testérů nyní přicházíme za našimi klienty s žádostí o spolupráci. Naší snahou vždy bylo přinášet nové technologie, které jim zpříjemní život, ať se již jednalo o bezkontaktní platební karty či nyní o novou možnost platit mobilním telefonem. Pokud budou uživatelé s novou aplikací spokojeni, nabídneme ji všem našim klientům během několika následujících měsíců,“ uvedla Marie Hešnaurová, ředitelka odboru Rozvoj platebních karet České spořitelny.

.
Telefonem bude možné platit všude, kde jsou akceptovány bezkontaktní karty Visa. Uživatelé telefonu iPhone 4/4S pouze ke svému telefonu připojí přídavné zařízení a následně si stáhnou z App Store doprovodnou aplikaci Mobilní platební karta. Přídavné zařízení obsahuje anténu a integrovaný zabezpečovací prvek Secure Element, v němž je mobilní karta Visa bezpečně uložena. Tato „karta“ pak pracuje s aplikací staženou z App Store tak, aby umožnila provádění plateb z telefonu iPhone.

 .

Po aktivaci Mobilní platební karty mohou uživatelé začít jednoduše nakupovat. Po spuštění aplikace klient jednoduše přiloží svůj přístroj iPhone k jakémukoli platebnímu terminálu, který akceptuje bezkontaktní karty a provede bezkontaktní platbu. Tímto způsobem je možné platit i v zahraničí. Podobně jako u bezkontaktních karet jsou platby prostřednictvím Mobilní platební karty do výše 500 Kč osvobozeny od nutnosti zadávání PIN. Změnou oproti bezkontaktním platebním kartám je, že uživatel si může v případě potřeby zvolit nutnost zadávání PIN i u plateb do 500 Kč. Částky nad 500 Kč jsou vždy PINem potvrzovány.

 .

Mobilní platební kartu lze kromě bezkontaktního placení použít taktéž k nákupům zboží a služeb na internetu. Průběh celého nákupu je stejně rychlý, jednoduchý a bezpečný, jako by uživatel platil svoji běžnou platební kartou.



ČS: Mobilní platební karty pro iPhone zase o kousek blíže

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16407692352

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více