ČS nemovitostní fond kupuje druhou část komplexu Proximo ve Varšavě za 77,3 mil eur


13. 09. 2018  19:14          komentáře (0)

ČS nemovitostní fond, který obhospodařuje REICO investiční společnost České spořitelny, koupil v polovině září 2018 za 77,3 mil. eur (1,98 mld. Kč) druhou část kancelářského komplexu Proximo ve Varšavě. Prodávajícím byla developerská a investiční skupina Hines, která budovu Proximo II dokončila letos v lednu. Budova je plně pronajata a mezi klíčové nájemníky patří globální poradenské společnosti Accenture a Ernst & Young.

ČS nemovitostní fond kupuje druhou část komplexu Proximo ve Varšavě za 77,3 mil eur




Budova Proximo II je moderní desetipatrová budova s pronajímatelnou plochou 20 703 m2 a nachází se v bezprostřední blízkosti budovy Proximo I. Tu REICO pořídilo do portfolia ČS nemovitostního fondu v roce 2017 za přibližně 116,6 mil. eur. Zatímco akvizice budovy Proximo I byla historicky první akvizicí společnosti REICO na polském trhu, nákup Proximo II představuje již třetí transakci v Polsku a jedná se o důležitý strategický krok v konsolidaci tohoto mimořádně úspěšného kancelářského parku. Kupujícího při transakci zastupovaly společnosti White & Case, CBRE, TPA a DIL.

 

„Akvizicí druhé části komplexu Proximo navazujeme na investiční úspěch z roku 2017. Zároveň tímto již třetím letošním nákupem posouváme ČS nemovitostní fond na velmi vysokou míru zainvestovanosti, což bude mít pozitivní vliv na jeho výkonnost,“ říká Filip Kubricht, předseda představenstva REICO investiční společnosti ČS.

 

Klíčovými nájemníky budovy Proximo II jsou globální poradenské společnosti Accenture a Ernst & Young, které obsazují většinu pronajímatelných ploch. Dalšími důležitými nájemci jsou např. společnosti Six, Storck a IT Kontrakt. Kancelářský projekt Proximo je umístěn v bezprostřední blízkosti stanice metra Rondo Daszynskiego, v západní části centrálního obchodního distriktu Varšavy. V této lokalitě se nachází v současnosti nejvyšší varšavská budova a celá oblast je jedním z nejdynamičtějších kancelářských distriktů ve střední Evropě.

 

„Historická zkušenost ukazuje, že vlastnictví celých kancelářských parků vede k lepším výsledkům, než když je rozdrobené podle realizace jednotlivých etap výstavby. Od konsolidace obou částí projektu Proximo si slibujeme výnosy v rozsahu v rovině správy a potažmo vyšší dlouhodobou míru obsazenosti.“,“ dodává Tomáš Jandík, člen představenstva REICO zodpovědný za nemovitostní složku fondu.

 

ČS nemovitostní fond vznikl v roce 2007 a je největším a nejdéle působícím podílovým nemovitostním fondem na českém trhu. Je určen převážně konzervativním investorům. Za posledních 12 měsíců dosáhl výnosu ve výši 3,52 % a v pětiletém horizontu pak 2,76 % ročně (k 30. srpnu 2018). Ve vlastnictví fondu je nyní 15 nemovitostí v České republice, na Slovensku a v Polsku v celkové hodnotě téměř 25 mld. Kč.


 



ČS nemovitostní fond kupuje druhou část komplexu Proximo ve Varšavě za 77,3 mil eur

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15585231584

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více