ČS od jara prodává elektřinu a plyn na vybraných pobočkách


14. 09. 2014  16:25     TZ     komentáře (0)

Česká spořitelna začala zkušebně prodávat elektřinu a plyn na jaře na třech vybraných pobočkách v Kolíně, Poděbradech a Kutné hoře. Lidé, kteří se přihlásili do testovacího programu, dostávají od července energii od dceřiné společnosti Erste Energy Services, uvedla dnes mluvčí spořitelny Helena Matuszná. Nápad se podle serveru Novinky.cz příliš nelíbí České národní bance.

ČS od jara prodává elektřinu a plyn na vybraných pobočkách




"Další využití tohoto nového obchodního modelu nyní posuzujeme, proto k tomu zatím nebudeme poskytovat více informací," doplnila Matuszná.

Zákon o bankách poskytování nebankovních služeb neumožňuje, jde jej ale podle serveru velmi snadno obejít. "ČNB považuje obecně za rozumné, aby banky zůstaly finančními institucemi a soustředily se na poskytování služeb na finančním trhu. Případná změna přístupu je podmíněna změnou zákona o bankách, které by musela předcházet široká odborná diskuse o potřebnosti a podmínkách takové změny," sdělila ČTK Kateřina Bartůšková z odboru komunikace centrální banky.

Jinou otázkou jsou podle ní případy, kdy by měla s bankou propojená osoba využívat prostory banky při nabídce nefinančních služeb. To samo o sobě právní předpisy nevylučují, banka však musí posoudit související rizika. V rámci bankovní pobočky může být část prostor pronajata jiné osobě, která bude nabízet nefinanční služby, podotkla Bartůšková.

Česká spořitelna má s prodejem energií podle odborníků velkou šanci uspět. "Banka má velkou pobočkovou síť i klientskou základnu. Může se opřít o značku, takže nepotřebuje tolik utrácet za marketing jako nový nezávislý obchodník," řekl serveru Novinky.cz expert na energetiku Jiří Gavor z poradenské firmy ENA.

Česká spořitelna je největší tuzemská banka podle počtu klientů. Vlastní ji rakouská skupina Erste Group.

Další zajímavé zprávy z bank naleznete ZDE!



ČS od jara prodává elektřinu a plyn na vybraných pobočkách

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16418363152

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více