ČS se zapojila do programu COVID II a poskytne malým a středním firmám zvýhodněný úvěr


30. 03. 2020  09:17     Tisková zpráva     komentáře (0)

Česká spořitelna se zapojila do programu COVID II, který v těchto dnech připravuje Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB) společně s Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO). Díky tomuto programu získají malé a střední firmy zvýhodněný úvěr se zárukou k provoznímu financování. Výhodný úvěr lze čerpat na tři roky a jeho primárním cílem je pomoci podnikatelům s následky koronavirové epidemie.

ČS se zapojila do programu COVID II a poskytne malým a středním firmám zvýhodněný úvěr




„Díky plánované spolupráci s ČMZRB předpokládáme, že pomůžeme obnově podnikání tím, že umožníme menším a středním firmám získat zvýhodněný úvěr až na tři roky. Výše úvěru, o kterou si budou moci podnikatelé žádat, bude od 10 tisíc až po 15 milionů korun na zajištění jejich provozních financí a cash-flow,” říká Petr Vostrý, Engagement tribe lead pro firemní klienty v České spořitelně a dodává: „Tyto úvěry mohou firmám pomoci překlenout těžké období a udržet tisíce pracovních míst. Primárně je půjde využít na úhradu mzdových nákladů, nájmu, energií, dodavatelsko-odběratelských faktur, materiálu či zásob. S vyřízením úvěru pomohou naši firemní bankéři nebo specialisté pro podnikatele.”

Další podrobnosti o spuštění programu COVID II budou zveřejněny v následujících dnech. Detailní informace ke spuštění program budeme zveřejňovat i na webových stránkách www.csas.cz/podnikani.

Poskytovaná záruka ze strany ČMZRB bude krýt 80 % komerčního úvěru a podnikatelé budou moci zároveň čerpat finanční příspěvek až jeden milion korun na úhradu úroků. Předpokládaná doba ručení bude tři roky.

Více detailů o úvěru COVID II je na https://www.cmzrb.cz/cmzrb-rozdeli-dalsich-5-miliard-na-covid-ii/



ČS se zapojila do programu COVID II a poskytne malým a středním firmám zvýhodněný úvěr

Diskutovat (0)