ČSOB a Era připravuje klientsky dosud nejvstřícnější aplikaci smartbankingu


01. 11. 2011  09:58     Pavla Hávová     komentáře (0)

Chytré telefony s připojením k internetu vytrvale válcují méně výkonné mobily. Češi přicházejí na chuť komfortu mít všechny služby k dispozici kdykoli a on-line, a to včetně bankovnictví. ČSOB a Era na tento trend reagují uvedením aplikace smartbankingu, tedy internetového bankovnictví optimalizovaného pro chytré telefony a tablety. Služba bude dostupná začátkem ledna 2012.





Smartbanking ČSOB a Ery je uzpůsoben pro systémy iOS (iPhone, iPad) a Android (telefony HTC, Samsung…). Pro tablety je aplikace speciálně přizpůsobená a nabízí tak na českém trhu dosud klientsky nejpřívětivější podobu. „Většina ostatních aplikací je na iPadech pouze dvojnásobně zvětšená, nejsou tedy uživatelsky tak komfortní. Rozhodli jsme se proto přijít s takovou úpravou, která odpovídá specifickému prostředí tabletu a jeho ovládání,“ vysvětluje Martin Štýber, manažer Vývoje finančních služeb ČSOB a Poštovní spořitelny.

 .

Smartbanking od ČSOB a Ery nabízí aktivní funkce jak pro klienty banky (např. informace o zůstatcích na účtu, historii transakcí, možnost příkazu k úhradě, splátku kreditní karty atd.), tak i pro neklienty (např. možnost vyhledat nejbližší bankomat či pobočku nebo kurzovní lístek).

 .

Aplikace bude ke stažení zcela volně a zdarma. Přihlášení probíhá stejným způsobem jako u internetového bankovnictví. Není tedy potřeba osobně kontaktovat banku ani přepisovat identifikační číslo telefonu – vše proběhne automaticky během několika minut. Bezpečnost služby zajišťuje bezpečnostní klíč zabudovaný přímo v aplikaci a využívající jedinečných údajů každého zařízení – chytrého telefonu.

 .

„Jako bonus jsme pak pro zájemce připravili možnost navrhnout si design platební karty přímo přes mobilní telefon. Zákazníci si tak mohou vlastní motiv například jednoduše nafotit nebo si vybrat z nabídky obrázků v již existující galerii,“ doplňuje Martin Štýber.



ČSOB a Era připravuje klientsky dosud nejvstřícnější aplikaci smartbankingu

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15611044208

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více