ČSOB Akciový fond (PX®) přináší dobré zprávy pro investory


02. 02. 2012  15:37     tz     komentáře (0)

Drobní investoři se dnes poměrně často vyhýbají akciovým fondů v obavě, že touto cestou je jen malá šance své peníze patřičným způsobem zhodnotit. Není tomu tak vždy a neplatí to absolutně. Investoři, kteří své peníze vložili do Horizon Access ČSOB Akciového fondu (PX®), který investuje do akcií obsažených v indexu pražské burzy, svého rozhodnutí jistě nelitují. Hodnota fondu se i přes náročné období na trzích dostala za necelé čtyři měsíce o 4,39 % nad svou upisovací hodnotu a i přes jeho lehce kolísavý průběh by měl být do budoucna pro investory správnou volbou.





„Horizon Access ČSOB Akciový fond (PX®) byl vytvořen pro investory, kteří dokážou i v poklesu dohlédnout dále, a vidí potenciální růst tam, kde ho jiní nehledají. Myslím si, že jsme investory nezklamali a prozatím se jim dostalo zajímavého zhodnocení,“ říká Jan Barta, člen představenstva ČSOB Asset Management, a. s., investiční společnost.

Dividendy získané ze 14 akcií v portfoliu fondu Horizon Access ČSOB Český Akciový (PX®) jsou reinvestovány, a proto lze očekávat, že se fondu může podařit výkonností překonat samotný index české burzy. Jde o jeden z prvních indexových fondů v korunách na českém trhu. Velikost vlastního kapitálu fondu je v současnosti 132 milionů korun.

„Zahraniční investoři vnímají Českou republiku jako dobrou investiční příležitost. I přesto se nikdy nevyhneme kolísání trhů. Proto je investování do akciových fondů doporučováno pro dlouhodobější strategie. Na delších horizontech klesá významně riziko poklesu hodnoty takové investice a v případě České republiky se mohou projevit dobré fundamenty titulů v portfoliu fondu. To ukázal i ČSOB Akciový fond (PX®), který si i přes kolísání trhů v dnešní době vede relativně dobře, přestože z hlediska doporučeného investičního horizontu je na korektní hodnocení ještě brzy,“ říká Aleš Prandstetter, investiční stratég ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost.

 

ČSOB Akciový fond (PX®) je složen ze 14 akcií, z nichž 80 % tvoří čtyři společnosti (Komerční banka, Erste Bank, ČEZ a Telefónica O2). Tento akciový fond je vhodný pro jednorázovou investici i pro pravidelné investování. V případě jednorázové investice je možné vložit minimálně 5 tisíc korun, pravidelně lze pak investovat 500 a více korun měsíčně. Právě pravidelné investice, na rozdíl od jednorázových, do značné míry neutralizují dopady kolísání trhů.

     

Tisková zpráva má pouze informační povahu a nepředstavuje investiční doporučení
k nákupu či prodeji v ní uvedeného produktu. S investováním do fondu je spojeno dosti vysoké riziko kolísání hodnoty investice v průběhu investičního období. Vyplacení vložené investice není zaručeno. Více informací o fondu včetně dalších informací o rizicích, poplatcích a omezeních investiční politiky fondu vzhledem k jeho charakteru naleznete
v prospektu a ve zjednodušeném prospektu fondu dostupných v českém jazyce na www.csob.cz.

 

Index PX® byl vytvořen a je počítán v reálném čase a zveřejňován Burzou cenných papírů Praha. Zkrácené označení indexu je zapsáno jako ochranná známka. Popis, pravidla a složení indexu PX® jsou k dispozici na internetové adrese Burzy cenných papírů Praha www.pse.cz. Na základě uzavření licenční smlouvy s Burzou cenných papírů Praha nebo Burzou cenných papírů Vídeň je poskytnuto nevýhradní oprávnění využívat index PX® ve spojení s finančními produkty emitenta.



ČSOB Akciový fond (PX®) přináší dobré zprávy pro investory

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15545312080

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více