ČSOB financuje každý třetí dům či byt v republice


27. 09. 2014  11:00     TZ     komentáře (0)

Skupina ČSOB pomáhá financovat pořízení, výstavbu a rekonstrukci každého třetího domu či bytu v Česku. Vyplývá to ze srovnávací analýzy výkonu trhu a aktuálních finančních výsledků skupiny ČSOB. Jen v nově uzavřených hypotékách má skupina aktuálně tržní podíl dosahující téměř 30 %, u stavebního spoření je to v objemu 60 %.

ČSOB financuje každý třetí dům či byt v republice




V rámci skupiny ČSOB (včetně Hypoteční banky, Ery a ČMSS) byly poskytnuty hypotéky v celkovém objemu 205,7 miliard korun. Na úvěrech ze stavebního spoření včetně překlenovacích úvěrů poskytla Českomoravská stavební spořitelna 331 miliard korun. Celkově v Česku finanční instituce rozpůjčovaly na hypotékách zhruba 768 miliard korun, u stavebního spoření jde o 679 miliard korun (údaje k 30. červnu 2014) 

„Držíme třetinový podíl trhu ve financování bydlení v České republice. Konkrétně financujeme každou třetí hypotéku a poskytujeme zhruba každý druhý úvěr ze stavebního spoření. Náš úspěch potvrzuje i fakt, že v době, kdy trh co do objemu nově poskytnutých hypotečních úvěrů v prvním pololetí klesl o 5 %, ČSOB naopak o stejné procento rostla,“ uvedl Petr Hutla, vrchní ředitel a člen představenstva zodpovědný za oblast Integrované služby pro soukromou klientelu.

Výkonu ČSOB v oblasti financování bydlení nahrávají stabilní ceny nemovitostí, nízké úrokové sazby i rostoucí bytová výstavba. Ve druhém čtvrtletí tohoto roku byla dle statistik ČSÚ zahájena výstavba celkem 6 683 bytů, poprvé po dvou letech se tento počet opět přehoupl přes šest tisíc. „Díky bohaté zkušenosti a důvěře klientů má skupina ČSOB ambici i nadále financovat velkou část nákupu nových bytů,“ uvedl Petr Hutla.

Účel využití půjček na bydlení je ale mnohem širší. Podle statistik ČMSS směřovalo přes 40 % jejích úvěrů do rekonstrukce nemovitostí, 30 % do nákupu domu či bytu a 15 % do stavby nového bydlení. Také samotná banka nabízí zvýhodněný účelový úvěr na bydlení. Ten nejčastěji klienti využívají na rekonstrukci svého bydlení a jeho průměrná výše činí 230 tisíc korun.

Další zajímavé zprávy z bank naleznete ZDE!



ČSOB financuje každý třetí dům či byt v republice

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15520115808

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2540
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6480
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8380
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4915
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0220
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0751
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více