ČSOB již počtvrté v řadě nejlepší bankou v ČR pro zahraniční obchod


06. 01. 2011  11:33     Pavla Hávová     komentáře (0)

ČSOB opět obhájila prvenství mezi tuzemskými bankami na poli služeb pro zahraniční obchod. Renomovaný ekonomický časopis Global Finance Magazine ji v této kategorii již počtvrté za sebou vyhlásil bankou roku. Jedná se o čtvrtý ročník soutěže, do kterého je zahrnuta i Česká republika. O ocenění rozhodli odborníci z řad ekonomů, ředitelů firem zabývajících se exportem a expertů na nové technologie.





„Dostupnost exportního financování za rozumnou cenu je absolutní nutnost pro zdraví celosvětové ekonomiky. Zvolili jsme banky, které nejlépe odpovídají požadavkům společností po celém světě, a které se zabývají obchodem přes hranice,“ řekl Joseph D. Giarraputo, vydavatel a prezident časopisu Global Finance.   „Rok 2010 zaznamenal oproti roku 2009 oživení na poli zahraničního obchodu. Jsme velice rádi, že jsme opětovně získali toto ocenění a upevnili si tak svou pozici v této oblasti. ČSOB podpořila v tomto nelehkém období stávající i nové klienty, kteří pomohli oživit zahraniční obchod. Ocenění vnímáme také jako uznání kvality práce zaměstnanců ČSOB a potvrzení jejich důležité role na poli financování zahraničního obchodu,“ uvedla Dagmar Dvořáková, ředitelka útvaru Exportní a strukturované financování ČSOB.   Kromě toho, že je ČSOB stále leaderem na poli dokumentárních transakcí v oblasti mezinárodního obchodu českých firem, podpořila banka v roce 2010 české vývozce strojního zařízení a investičních celků poskytnutím 21 nových exportních odběratelských úvěrů v celkovém objemu přes 2 miliardy korun. S podporou pojištění EGAP se podařilo poskytnout exportní úvěry do 8 teritorií a současně tak také eliminovat platební rizika českých exportérů do problémovějších zemí. Příkladem může být podpora velkého vývozního kontraktu klienta ČSOB do Běloruska na dodávku technologie a služeb s tím spojených pro státní rafinérii. Na tomto financování spolupracují pod vedením ČSOB další tři banky včetně státem vlastněné ČEB.   Vedle ČSOB získala cenu i její mateřská společnost KBC v Belgii. Porota zvolila nejlepšího poskytovatele služeb v zahraničním obchodě na základě několika kritérií. Banky v 71 zemích světa hodnotila podle objemu transakcí, rozsahu globálního pokrytí, zákaznického servisu, stanovení nízkých cen a inovativních technologií.  


ČSOB již počtvrté v řadě nejlepší bankou v ČR pro zahraniční obchod

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15422018608

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2630
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7210
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8170
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4815
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0370
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0782
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více