ČSOB:
Klidnou letní dovolenou většina podnikatelů nezná


20. 08. 2018  14:51          komentáře (0)

Klidnou letní dovolenou většina z malých a středních podnikatelů a firem nezažije. Celá třetina z nich si o letošních prázdninách volno vůbec nevybírá. A z těch, co si pracovní oddech dopřejí, se jen 37 procent naplno věnuje odpočívání a vypouští práci z hlavy. Vyplývá to z analýzy trávení volného času v rámci Indexu očekávání firem ČSOB a šetření mezi 400 zástupci z českých firem.

ČSOB: Klidnou letní dovolenou většina podnikatelů nezná




„Šlapající ekonomika s rekordně nízkou nezaměstnaností si vybírá daň i v tom, že podnikatelé bohužel ani během své dovolené nemají čas na svůj byznys zapomenout a věnovat se maximálně odpočinku a chvílím s rodinou a dětmi,“ uvedl Petr Manda, výkonný ředitel útvaru Firemního bankovnictví ČSOB.

Hlavním důvodem, proč si podnikatelé a živnostníci nevybírají dovolenou, je nedostatek času kvůli pracovnímu zaneprázdnění. Ten zmiňuje například Iva Kopencová z Krumlovské fontány v.o.s. „Není to otázka peněz, ale nedostatku zaměstnanců,“ poukázala.

graf

I o své letní dovolené se práci věnuje 63 procent představitelů podnikatelů a firem, a část prakticky naplno. „Vyřizování práce po telefonu, zajišťovaní chodu kanceláře, objednávky a organizaci práce,“ přiblížil dovolenkový rytmus Jan Horák, business manager ve společnosti M. B. S. Mini Brewery Systém s.r.o. Méně vytížen je obchodně výkonný ředitel AUBÖCK s.r.o. Pavel Bureš: „Spíše nepracuji. Kontroluji e-maily. Případně nepřijaté hovory, zejména od hlavních zákazníků, “ popisoval.

 

Převážná část respondentů dává přednost při své dovolené České republice a jiným evropským zemím, z nichž patří mezi nejvíce navštěvované přímořské destinace, jako jsou Řecko a Chorvatsko. Mimo kontinent se vypravuje jen 15 procent osob.

Jen půlka podnikatelů a živnostníků v průzkumu uvedla, že jejich nepřítomnost nemá na provoz firmy žádný vliv. Částečné nebo významné omezení připouští 35 procent dotazovaných. A zbylých 15 procent tvrdí, že bez nich firma nefunguje vůbec.



ČSOB: Klidnou letní dovolenou většina podnikatelů nezná

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15213322480

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2110
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7010
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8040
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5065
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9570
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0661
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více